Lutz hade rätt – Cadillac CTS-V är snabbast!

Bob Lutz utmanade alla som ville och vågade – vilken fyrdörrars sedan är snabbare på bana än Cadillac CTS-V? GM:s testingenjör visade att Bob hade...
Annons

Bob Lutz utmanade alla som ville och vågade – vilken fyrdörrars sedan är snabbare på bana än Cadillac CTS-V? GM:s testingenjör visade att Bob hade rätt och satte dagens snabbaste varv. Men en BMW M3 var inte långt efter.

Lutz hade rätt - Cadillac CTS-V är snabbast!

Cadillac CTS-V visade sig kunna bemästra även en blöt bana, men synd att inte Jaguar vågade ställa upp med sin XFR.

På sin blogg skriver General Motors produktchef Bob Lutz att alla var vinnare på den privata racingbanan Monticello Motor Club, utanför New York, eftersom man hade en kul dag tillsammans på banan. Men han kunde inte låta bli att nöjt konstatera av de sju snabbaste bilarna på banan var sex av dem Cadillac CTS-V. Bästa varv sattes inte oväntat av GM:s blixtrande snabba testingenjör John Heinricy, samma person som satte Cadillacs rekordvarv på Nürburgring våren 2008.

Lutz hade rätt - Cadillac CTS-V är snabbast!

En trevlig dag på racebanan för Bob Lutz – men han fick stryk av en BMW!

Men dagen kunde ha slutat helt annorlunda för Cadillac då banan var blöt efter flera dagars kraftigt regn. Bakhjulsdrift och knixig bana med 18 kurvor och stora höjdskillnader talade inte till Cadillacs fördel. Den person som först antog Bob Lutz utmaning var bloggaren Wes Siler från Jalopnik.com och han hade klokt nog tagit med sig en Mitsubishi EVO (den Jaguar XFR han ursprungligen tänkt låna med sig blev inte av, då Jaguar påstod att bromsarna kunde överhetta på en racingbana).

Wes Siler visade sig vara riktigt snabb, inte bara bakom tangentbordet, och körde förvånansvärt fort med tanke på det effektmässiga underläget i gänget. Snabbast bland utmanarna var en privatanmäld BMW M3 som kördes av Michael Cooper. En fjärdeplats med "bara" fyra sekunder till ettan Heinricy får sägas vara mer än godkänt på den blöta banan.

Hur gick det för Bob Lutz då? Jodå, han tog sig "topp-tio" och hamnade på åttonde plats, vilket egentligen innebar att han fick stryk av en BMW (var det inte så utmaningen var utformad?). Men inte illa ändå för att vara 77 år och på sin blogg skriver Lutz att han nu ska försöka fundera ut en ny utmaning, eftersom upplevelsen på banan var så kul. "Jag önskar bara att jag hade börjat med det här när jag var yngre," skriver Bob Lutz på sin blogg.

Lutz hade rätt - Cadillac CTS-V är snabbast!

Michael Cooper i en BMW M3 visade sig vara mycket snabb, kvickare än flera av de CTS-V som kördes av GM-personal. Se videon på YouTube genom att klicka på bilden.

Vi kan förvänta oss att det kommer mer videomaterial från Monticello snart men det finns en informativ snutt om banan på den här länken, samt en presentation av förarna på den här länken.

Annons
Annons
Rulla till toppen