"Vem behöver heroin? Jag har Nürburgring!"

Så målande beskriver auto motor & sports testförare Fredrik Huldt sin favoritbana. Nu finns ett helt unikt tillfälle för Dig att köra på Ringen. Det...
Annons

Så målande beskriver auto motor & sports testförare Fredrik Huldt sin favoritbana. Nu finns ett helt unikt tillfälle för Dig att köra på Ringen. Det blir historiens fetaste Trackday. Näst fetast blir vår Trackday på Mantorp Park den 29 maj.

"Vem behöver heroin? Jag har Nürburgring!"

Nu kan du åka till Nürburgring med auto motor & sport och Gran Turismo Events. Det kommer att bli galet kul! Klicka på bilden för att läsa mer om evenemaget och anmäla dig.

Djupt i de tyska Eifelbergen ligger den heliga gralen i motorsportsammanhang – Nürburgring. Förmodligen världens mest kända och krävande bana. Banan har miljoner fans och har under senaste tiden seglat upp som en allt viktigare prestandamätare för superbilar – varvtider på Ringen har nästan blivit viktigare än de klassiska 0-100 km/h och toppfart.

"Vem behöver heroin? Jag har Nürburgring!", säger auto motor & sports störste fartjunkie, Fredrik Huldt, när han ska beskriva sin känsla för den legendariska banan.

Nu har Du möjlighet att köra på banan, utan LGF –

"Vem behöver heroin? Jag har Nürburgring!"

Fredrik Huldt är inte påverkad (av någon otillbörlig substans) – han ser ut så här efter ett varv på Ringen…

långsamtgående fordon – i vägen. Gran Turismo Events, som även anordnar GT Polonia, har nämligen som första svenska privata entitet hyrt hela Nürburgring Nordschleife för en dag.
"Kostnaden för att hyra banan är, milt uttryckt, astronomisk. För samma pengar skulle jag kunna hyrt Gelleråsen eller Mantorp i en hel månad. Det är enorma pengar, men nu är det dags" säger Peter Ternström, Gran Turismo Events.
"Jag har jobbat i över två år för att få till stånd detta kontrakt med Nurburgring", tillägger Jens Sverdrup, Gran Turismo Events.

Alla som kört på Ringen under en öppen publik dag vet att det alltid är mycket trafik – motorcyklar, långsamma bilar och ibland även turistbussar. Nu när banan vi har banan för oss själva kan vi, tillsammans med Gran Turismo Events, skapa en riktigt bra Ringen-trackday för våra läsare!
Vi kommer kunna använda hela rakan från Döttinger Höhe till Tiergarten i full fart, utan att behöva stanna vid Grune Hölle och "passera gå".
Tänk dig det perfekta varvet med nästan ingen annan trafik på banan – en mäktig känsla och en chans att verkligen testa gränserna på din bil.

Dagen D är den 25 maj, tisdagen efter pingsthelgen. Dagarna före är det dessutom turistkörning på Ringen – så varför inte spendera pingshelgen i området så du hinner värma upp ordentligt?

Naturligtvis kommer vi, auto motor & sport, att finnas på plats under hela dagen för att göra ett fett reportage om evenemanget. Kanske blir du och din bil huvudperson.

• För mer information och anmälan: www.gt-nurburgring.com.

• Ange grupp: auto motor & sport för att hamna i rätt sällskap.

Trackday på Mantorp Park den 29 maj. Mer info kommer snart.

Annons
Annons
Rulla till toppen