Är du rätt bakom ratten?

Vilken bil kör den stilmedvetne? Vilken färg är mest rätt? Hur ska du klä dig för att se bra ut bakom ratten? Vi frågade modesajten...
Annons

Vilken bil kör den stilmedvetne? Vilken färg är mest rätt? Hur ska du klä dig för att se bra ut bakom ratten? Vi frågade modesajten Manolos läsare om bilar och stil – och resultatet är överraskande!

Är du rätt bakom ratten?

En svart Porsche är mest moderätt enligt modesajten Manolos läsare. Den är lika populär som Bentley Continental GT.

Vill du se helt rätt ut bakom ratten, är det en svart Porsche 911 som gäller. Du ska köra bil i skjorta och chinos, och vill du få extra stilpoäng ska du ha en Omega Speedmaster på handleden. Det visar vår läsarundersökning hos modebloggen och stilguiden Manolos läsare.

Veteranbilsägarna färdas gärna i klassisk engelsk gentlemannastil – och inte i arbetskläder, redo för tekniska

Är du rätt bakom ratten?

Vill man stila lite extra ska man köpa en Omega Speedmaster. Det är den populäraste klockan hos Manolos läsare.

haverier. De är dessutom mycket bilintresserade. När veteranbilsägarna ska kora världens vackraste bil röstar tre av tio på Porsche 911, medan Audi TT blir helt utan röster.

Klockor och bilar har en lång tradition tillsammans. Flest stilpoäng får man som bilförare med en Omega Speedmaster, men man gör inte bort sig med en Tag Heuer Monaco eller Rolex Daytona heller. En Oris Williams F1 genererar omedelbar diskvalificering – endast en procent håller den som favoritklocka.

Läsarna verkar överlag föredra svarta bilar. Ägare av nyare bilar, högst tre år gamla, anser att Audi och BMW matchar deras klädstil bäst. De åker gärna lätt uppdressat – med skjorta och chinos.

Vilken bil är vackrast? Högst upp i toppen slåss Porsche 911 och Bentley Continental GT om förstaplatsen. Aston Martin har många modeller på listan, både gamla och nya. Även Jaguars klassiska modeller har många beundrare.

Läsare med en aggressiv körstil föredrar italienska bilar i högre grad än andra – Lamborghini Murciélago och Ferrari 550 Maranello är båda populära hos hetsiga trafikanter. De flesta som valde alternativet ”Löjligt laglydig körstil” äger en gammal bil, sju år eller mer, och av dem är nästan en av fem ointresserad av bilar.

Sex av tio har en ”passivt aggressiv” körstil, och 15 procent kör bil i kostym!

Endast tre procent anser att Volvo passar deras klädstil bäst, och av dem tycker en av fem att silver är snyggaste färgen på en bil, 35 procent kör ”löjligt laglydigt” och fyra av tio kör bil i jeans och t-shirt.

Skrivet av: Erik Söderholm

• Läs allt om stil och manligt mode på Manolo

Annons
Annons
Rulla till toppen