Volvo C30 PCP – maximerad av Polestar

Motorsportföretaget Polestar Performance har fått fria händer att utveckla prestandaversion av C30. Resultatet är ”Performance Concept Prototype” med fyrhjulsdrift, 400 hk och aerodynamik från STCC-bilen....
Annons

Motorsportföretaget Polestar Performance har fått fria händer att utveckla prestandaversion av C30. Resultatet är ”Performance Concept Prototype” med fyrhjulsdrift, 400 hk och aerodynamik från STCC-bilen.

Volvo C30 PCP - maximerad av Polestar

Vi vet att Volvo själva testat prestandaversioner av C30 med turbofemman och AWD – en ”C30 R” alltså. Någon seriebil har det dock inte blivit men kanske Polestar får bygga bilen i en begränsad upplaga.

Vi får tåla oss till 22 april när Göteborg MotorShow slår upp sina portar. Fram till dess visar Polestar Performance bara en skiss av den kommande konceptbilen C30 PCP. Några korta fakta får vi också: AWD, 400 hk och aerodynamik från STCC-bilen.

Polestar Performance utför effektoptimering till Volvos modeller och under samma tak finns Polestar Green Racing som sköter STCC-teamet. Tävlingsbilar lyder under ett strikt reglemente men vad händer om raceingenjörerna får fria händer? Det ville Volvo ha reda på och ställde en standard C30 till förfogande.

”Vi älskar C30, det är en riktigt bra bil i grunden med en fantastisk utvecklingspotential med sin låga vikt och låga rollcentra,” säger Robert Dahlgren, tävlings- och utvecklingsförare hos Polestar. ”Den är också en vardagsbil med många möjligheter och nu utvecklar vi den vidare genom att tillföra kunskaper och teknik från racingen till gatbilen.”

”Det är inspirerande att utveckla en C30 utan att behöva anpassa sig till ett specifikt reglemente,” säger Jan Andersson, teknisk chef hos Polestar Green Racing. ”Den här bilen är byggd precis så som vi själva vill ha den. Förmodligen är det inte så många i världen som klurat mer än vad vi har gjort på hur man får ut fart ur en C30.”

Under sista månaden fram till Göteborg MotorShow öppnar kan det bli uppdateringar och fler fakta kring konceptbilen C30 PCP. Du följer arbetet genom att gå in på Polestars hemsida, klicka här för att länka.

Annons
Annons
Rulla till toppen