Ford Focus RS byggs inte om till RS500

Tuningföretaget Mountune Performance erbjuder samma trimningssats till Ford Focus RS som sitter i nyligen visade RS500 – inklusive fabriksgarantin. Men det är inte aktuellt för...
Annons

Tuningföretaget Mountune Performance erbjuder samma trimningssats till Ford Focus RS som sitter i nyligen visade RS500 – inklusive fabriksgarantin. Men det är inte aktuellt för svenska kunder, tyvärr.

Ford Focus RS byggs inte om till RS500

De tio bilar av RS500 som är på väg till Sverige sålde slut direkt. Och inte kan vi trimma en ”vanlig” RS till samma effekt, trots att britterna kan det. Synd, eftersom motoroptimeringen är det enda som mekaniskt skiljer RS från RS500. KLICKA FÖR STÖRRE

Brittiska tuningföretaget Mountune Performance, som är ett dotterbolag till Revolve Technologies, erbjuder nu samma trimningssats som sitter i nyligen visade specialmodellen RS500 (se artikel på denna länk).

Ägarna till Ford Focus RS kan rulla in sin bil till en handfull utvalda Ford-handlare i Storbritannien och få bilen trimmad till 350 hk. Bilarna behåller sin originalgaranti och Mountune Performance ger ett års garanti på trimningssatsen. Mer information finns på Mountunes hemsida, se länk här.

Ford Focus RS byggs inte om till RS500

Endast tio bilar av RS500 kommer till Sverige och de är redan slutsålda, tyvärr. Återstår bara att ”filma” en RS mattsvart och vända sig till eftermarknaden för att trimma motorn.

Fritt fram att trimma Focus RS även i Sverige? Vi kastade oss på telefonen men fick snabbt ett negativt besked från Ola Norberg, presstalesman på Ford Motor Company AB i Sverige: "Mountune-kit från England är inte aktuellt i Sverige för stunden, tyvärr."

Men RS-ägarna kan torka tårarna och även tipsa Focus ST-vännerna om att eftermarknaden täcker upp behovet av trimningssatser i Sverige. Vänder man sig exempelvis till BSR har de tre satser till Focus ST som ökar den uppmätta originaleffekten på 224 hk till som mest 278 hk och 441 Nm (se mer info på denna länk). Samma femcylindriga turbomotor i Volvo S60 R kan BSR trimma till 354 hk och 493 Nm. Ni läsare känner kanske till fler företag i Sverige som erbjuder liknande tjänster?

Annons
Annons
Rulla till toppen