Mattias Ekström testas av Nascar-team

Det går fort för Mattias Ekström – på flera sätt. I söndags vann han i DTM, igår flög han över Atlanten och idag testar han...
Annons

Det går fort för Mattias Ekström – på flera sätt. I söndags vann han i DTM, igår flög han över Atlanten och idag testar han Nascar för det amerikanska Red Bull-teamet – med sikte på en debut om tre veckor?

Mattias Ekström testas av Nascar-team

Red Bull-teamet i Nascar har kallat in Mattias Ekström för att testa ut inställningarna för Nascarracet i Sonoma, det ena av två race där bilarna körs på en vanlig racerbana.

Med dagens inhopp i den blå Nascarbilen med startnummer 83 blir Mattias Ekström den förste svenska racerföraren att testa för ett Cup-team. Red Bull-teamets ordinarie förare, amerikanen Brian Vickers, är borta resten av säsongen drabbad av en blodpropp och teamet behövde snabbt en ersättare och Ekström tackade gärna ja till inbjudan.

De flesta Nascarteam kör nu speciella tester inför årets deltävling den 20 juni på Infinion Raceway i Sonoma, den ena av endast två tävlingar som körs på en vanlig racerbana. Övriga 34 race i mästerskapet körs som bekant på ovalbanor.

För Mattias Ekström är inhoppet i Nascar en del av en hemlig önskan. Han har tävlat rally-VM, han har vunnit Race of Champions tre gånger och han körde 24-timmars på Nürburgring för bara en vecka sedan – och vårt DTM-ess och dubble mästare vann årets andra DTM-tävling för två dagar sedan.

Nascar är ingalunda en nyhet för Ekström, Mattias har varit över i USA flera gånger de senaste två åren och kikat på Nascar och ställd inför frågan om han vill gå vidare i karriären genom att köra Nascar i USA har Ekström alltid svarat lite svävande med ett brett leende.
– Det är en dröm att få köra en sådan bil, sa Ekström igår till amerikanska media. Vad det leder till vet vi dock inte …

Om dagens test går bra är det inte osannolikt att teamet ber Mattias att köra någon mindre tävling nästa helg som en förberedelse för ett längre inhopp. Det är en inofficiell sanning att teamet inte är nöjda med Vickers amerikanske ersättare, Casey Mears. Och Mattias Ekström kan alltså bli svaret på frågan vem som ska ratta nummer 83 i de kommande tävlingarna i Nascar.

Annons
Annons
Rulla till toppen