Nu kan DU bli rösten i din navigator

Tycker du rösterna i dagens bilnavigatorer är för tråkiga? Nu har du själv chansen att ändra på det. Du kan tävla om att bli den...
Annons

Tycker du rösterna i dagens bilnavigatorer är för tråkiga? Nu har du själv chansen att ändra på det. Du kan tävla om att bli den svenska standardrösten i TomToms navigatorer.

Nu kan DU bli rösten i din navigator

Om du är skicklig och har tur, kan det bli din röst som talar om hur vi ska köra för att komma rätt när vi använder TomToms navigatorer i fortsättningen.

Navigatortillverkaren TomTom utlyser under juni månad en tävling för att hitta en ny svensk röst till sina navigatorer. Vinnaren blir en av TomToms officiella svenska röster, som följer med alla nya navigatorer. Vinnarrösten kommer även att kunna laddas ner till äldre navigatorer.

Förutom äran att bli Sveriges nya röst är tävlingsdeltagarna med och tävlar om miljöbilen Citroën C1, utrustad med – surprise! – den senaste navigatorn från TomTom.

Jakten på Sveriges nya röst startar den 31 maj i Mix Megapols morgonprogram "Äntligen Morgon". Alla lyssnare kan vara med och tävla genom att ringa in till radiostationen eller spela in sina bidrag via dess hemsida. Under tävlingens gång kommer utvalda bidrag att spelas upp i radion för att kommenteras och bedömas. Vinnaren kommer att presenteras under direktsändning fredagen den 18 juni.

Sedan får vinnaren spela in de röstinstruktioner som kommer att installeras på alla TomToms navigatorer i Sverige.

TomTom var tidigt ute när det gäller alternativa vägledningsröster i navigatorerna och man kan från via nätet ladda ner ett antal imiterade kända röster som ger vägledningen med en liten personlig knorr. Bland andra kan man bli guidad av Zlatan, Svennis, Carl Bildt, Göran Persson och Jan Guillou. Alla röster förs av imitatöreren Göran Gabrielsson.

Information om tävlingen finns på sajten www.mixmegapol.se/tomtom.

Annons
Annons
Rulla till toppen