Volvo C30 PCP med 405 hk provkörd

Våra engelska kolleger på Autocar har lyckats få tillgång till både Volvos testbana och den racingblå Polestar C30 Performance Concept Prototype. Uppenbarligen blev engelsmännen imponerade...
Annons

Våra engelska kolleger på Autocar har lyckats få tillgång till både Volvos testbana och den racingblå Polestar C30 Performance Concept Prototype. Uppenbarligen blev engelsmännen imponerade av konceptet för de jämför – håll i er – med Nissan GT-R!

Volvo C30 PCP med 405 hk provkörd

Autocars Mike Duff har varit i Göteborg och provkört Polestars Performance Concept Prototype. Att han är imponerad går inte att ta fel på. Klicka på bilden för att länka till YouTube.

När vi visade bilderna från Göteborg Motorshow på C30 Polestar Performance Concept Prototype var det nästan 500 av er läsare som tyckte att det var den häftigaste Volvon ni sett – och ville ha den! Inte svårt att förstå då kombinationen av liten bil, femcylindrig turbomaskin på 405 hk/510 Nm och fyrhjulsdrift är något som kan få snålvattnet att rinna på de flesta bilentusiaster.

Samma förtjusning ser vi hos de engelska kollegerna på Autocar när de nyligen lyckades få tillträde till både Volvos testbana, Polestars STCC-racer samt konceptbilen C30 Performance Concept Prototype, PCP. Videon går att se på YouTube – även i HD-format – genom att klicka på länken här.

Vi ska inte förstöra spänningen allt för mycket genom att berätta allt vad som sägs i Autocar-videon. Men när journalisten Mike Duff till och med dristar sig till att jämföra med Nissan GT-R förstår ni nog att han är imponerad av Polestars C30. Skruva gärna upp ljudet på datorn, turbofemman låter riktigt bra!

Annons
Annons
Rulla till toppen