Här är den - Range Rover Evoque!

Nu är smusslandet över. Den nya lilla Land Rover som vi väntat på sedan konceptet LRX visades 2008, avtäcktes på torsdagskvällen i London. Den liknar exakt konceptbilen LRX och namnet är Range Rover Evoque.

Bild 371949

"Range Rover Evoque är ett viktigt steg för mot framtiden och fortsatt framgång för Range Rover-familjen", sa Land rovers vd Phil Popham vid presentationen i samband med det högtidliga firandet av 40-årsdagen för modellserien Range Rover.


Inför ett stort pressuppbåd och en rad prominenta gäster rullade den nya lilla medlemmen i Range Rover-familjen in framför Kensington Palace i London. Gerry McGovern, designchef hos Land Rover avslöjade att bilen börjar säljas till nästa sommar och att namnet är Range Rover Evoque.

Gerry McGovern presenterade nya Evoque så här:
"Range Rover är en designikon inom bilvärlden. Likt den nuvarande modellen, är den klassiska Range Rover-designen så enkel att den lätt känns igen. Den nya Range Rovern innebär en djärv utveckling av Range Rovers design. 2008 introducerade vi bilen som konceptbil. Efter det positiva gensvar som modellen fick världen över, var det naturligt att ta LRX från konceptbil till produktion."

Bild 371950

Den nya Range Rover-modellen visades för media och specialinbjuda gäster vid Kensington Palace i London på torsdagskvällen. Evenemanget arrangerades i samarbete med modemagasinet Vogue, som varit med och designat specialversioner av Range Rover sedan 1980-talet. Modellen intill bilen är Victoria Beckham, som presenterades som ny medlem i designchefen Mc Governs team, där hon ska vara med och utforma specialversioner i Range Rover-familjen. Den förra Spice Girls-sångerskan driver i dag ett eget varumärke i modebranschen.


McGovern bekräftade också ryktena om att "Baby Range Rover" kommer att erbjudas både med fyrhjulsdrift och med enbart framhjulsdrift:
"Den nya Range Rover Evoque blir både mindre, lättare och kommer att ha lägre bränsleförbrukning än Range Rover och Range Rover Sport. Modellen kommer att finnas med fyrhjulsdrift och som första Range Rover modell även med framhjulsdrift. Med ett CO2-utsläpp under 129g/km är den nya Range Rover Evoque dessutom ett tydligt exempel på Land Rovers ambitiösa målsättning att producera klimatvänligare bilar."

Range Rover Evoque ska byggas i Land Rovers fabrik i Halewood, nära Liverpool. Produktionen kommer att skapa ettusen nya jobb i fabriken. Den serieklara bilen är designmässigt näst intill identisk med konceptbilen LRX från 2008.

Modellen ska säljas globalt i 160 länder med början sommaren 2011. Den presenteras för allmänheten på bilsalongen i Paris i oktober.

Bild 371951

Bild 371952

Bild 371953

Victoria Beckham, som numera ingår i Land Rovers designteam.


Bild 371954

Land Rovers designchef Gerry McGovern har engagerat Victoria Beckham, kändis och egenföretagare i modebranschen.

Jag ska åka och titta på Evoque i Paris!
139
232