Rykte: "Lambo Rambo" gör comeback!

Minns du Lamborghinis grymma LM002? Bilen som uppfann klassen för brutal-suv. Nu ryktas den vara på gång igen!

Bild 371751

Lamborghini LM002. Bildskön? Nix. Brutal? Yes! Den som hade lust och pengar kunde beställa den med Lamborghinis marina V12-motor med 7,2 liters volym.Nu när tidens vindar dödat försäljningen och tvingat GM att lägga ner Hummer - då planerar Lamborghini en comeback i brutal-suv-klassen!

Kort bakgrund: I slutet av 1970-talet ville den amerikanska armén höja ribban för sina fordon. Lamborghini tog fram konceptet Cheetah - som den amerikanska armén körde sönder och nobbade. I stället blev det HumVee, och sedemera den civila versionen Hummer.

Men Lamborghini gav inte upp: 1982 presenterade man LM002 på Genèves bilsalong med 5,2-liters V12-motor. (se faktaruta).

På den tiden var Lamborghini ett ganska fattigt företag som byggde ett hundratal bilar om året och hade konkursen ständigt stampande i farstun. Nu är läget annorlunda. Nu är de volymtillverkare och har hela VW-koncernens lagerhyllor att plocka från.

Ryktet att Lamborghini planerat en ny "Lambo Rambo" kommer från amerikanska Car & Drivers tyske korrespondent. Bilen ska byggas på en plattform som delas med VW Touareg/Porsche Cayenne. Men den ska enligt uppgift byggas i "samma anda som den monströsa LM002".

Ett annat rykte säger att Lamborghini också planerar en mindre V8-sportbil som ska positioneras under den V10-drivna Gallardo.

Ett tredje rykte säger att Lamborghini tyvärr inte tänker fullfölja konceptet Estoque - en bil som kunnat bli en utmanare till Maserati Quattroporte, Porsche Panamera eller Aston Martin Rapide.

Lamborghini LM002 var mycket fetare än Hummer!
340
47