BMW Gran Coupé – en A7-killer?

Audi A7, Mercedes CLS och en handfull andra modeller slåss om kundernas uppmärksamhet i ett litet, men mycket prestigefyllt segment. Nu visar BMW en officiell...
Annons

Audi A7, Mercedes CLS och en handfull andra modeller slåss om kundernas uppmärksamhet i ett litet, men mycket prestigefyllt segment. Nu visar BMW en officiell video om ”konceptbilen” Gran Coupé – det tar vi som ett kvitto på att den snart är klar!

BMW Gran Coupé - en A7-killer?

Filmen om konceptbilen Gran Coupé presenteras av Anders Warming, chef för exteriör design på BMW Cars. Anders kommer från Danmark och har bland annat jobbat med Z4 och X3. KLICKA PÅ BILDEN FÖR ATT LÄNKA TILL YOUTUBE

BMW Concept Gran Coupé blev en liten medial bomb när den helt oväntat dök upp i Beijing, samtidigt med att bilsalongen öppnade i våras. Cran Coupé visades dock enbart på BMW:s privata show och inte på bilsalongen, vilket bara spädde på ryktesfloden ytterligare.

Men visst blir bilen av, det har BMW:s chefsdesigner Adrian van Hooydonk berättat för våra engelska kolleger på Autocar. Gran Coupé blev dock fördröjd något när designgänget först fick ta itu med nya minibilen "Megacity". Men nu har man arbetat om den gamla "Concept CS" från 2007 (se länk här) och är färdiga med seriemodellen. Återstår bara att se vilket namn BMW väljer, blir det något med 6-serien (som snart förnyas) eller behåller man Gran Coupé?

Att Gran Coupé snart är redo att visas upp är ingen vild gissning. Den nyligen släppte filmen om konceptbilen tar vi som ett kvitto på att presentationen sker snart. Filmen går att se på den här länken, även i HD-kvalité.

Sen återstår bara den mest intressanta frågan: vilken modell är elegantast och mest åtråvärd i detta exklusiva segment? Är det Gran Coupé, eller Audi A7? Aston Martin Rapide får nog många handuppräckningar men hamnar också högt i prislistan. Kanske Porsche Panamera? Eller är det helt enkelt så att Mercedes CLS, som snart förnyas, är bästa valet?

Annons
Annons
Rulla till toppen