Shelby SuperCars har något på gång

Bugatti Veyron Super Sport är världens snabbaste bil med en topphastighet på 431 km/h. Förra rekordhållaren Shelby SuperCars säger dock att Bugatti inte ska vara...
Annons

Bugatti Veyron Super Sport är världens snabbaste bil med en topphastighet på 431 km/h. Förra rekordhållaren Shelby SuperCars säger dock att Bugatti inte ska vara allt för självsäkra – snart kommer en ny modell designad av Jason Castriota.

Shelby SuperCars har något på gång

Mer än så här får vi inte se av den nya modellen från Shelby SuperCars. Men i september ska företaget presentera sin nya bil, klicka på bilden för att länka till deras hemsida.

Med sin Ultimate Aero Twin Turbo höll amerikanska Shelby SuperCars, SSC, världsrekordet i toppfart för gatlegala bilar – 411,8 km/h. Imponerande på alla sätt och inte minst för att man klockade hastigheten på en avstängd landsväg. Läs mer på denna länk.

Men som vi alla vet tvålade Bugatti Veyron Super Sport till SSC-rekordet den 26 juni i år och körde hela 431 km/h på Volkswagens testbana i Ehra-Lessien (läs mer på denna länk). Banan innehåller en nio kilometer lång raksträcka och är därmed en av de få platser i världen där den här typen av övningar kan ske, på ett någorlunda kontrollerat sätt.

Shelby SuperCars har något på gång

Jason Castriota har ritat toppfart till Shelby SuperCars.

Som vi har berättat förut (se artikel här) anlitade Shelby SuperCars den amerikanska designern Jason Castriota för att rita en ny modell. Förhoppningen var förstås att Castriota skulle kunna bidra med sina kunskaper från sin tidigare arbetsgivare Pininfarina och den egna vindtunneln som används vid framtagningen av nya modeller. Castriota värvades sedan som chefsdesigner till Saab Automobile och jobbar nu för fullt med att färdigställa utseendet på nya generationen 9-3.

Från Shelby SuperCars har vi nu fått ett första smakprov på Castriotas arbete. En detaljbild av fronten (tror vi) är allt man bjuder på, ännu så länge. Hemsidan innehåller inget mer just nu och det enda beskedet är att mer information kommer i september. Vi får väl hoppas att Shelby SuperCars hinner med ett rekordförsök i höst med den nya modellen. Enligt Jerod Shelby (som inte är släkt med Carroll Shelby) ska Bugatti inte känna sig allt för säkra.

Det ryktas också om att Koenigsegg är sugna på att göra ett seriöst toppfartstest med sin nya Agera. Problemet är att hitta en lämplig plats, Volkswagen lär knappast öppna grindarna till Ehra-Lessien och på Nardo-banan tappar man fart då banan kräver ett visst styrutslag hela tiden.

Shelby SuperCars har något på gång

SSC Ultimate Aero Twin Turbo höll rekordet i topphastighet under nästan två år. I höst kommer efterträdaren, förbättrad på alla punkter enligt Jerod Shelby.

Annons
Annons
Rulla till toppen