Chevrolet Cruze - nu som halvkombi

På Paris-salongen ska Chevrolet visa upp sin nya halvkombiversion av Cruze. För europamarknaden blir femdörrars halvkombi ett viktigt komplement men Cruze är redan mycket populär och är nu Chevrolets bästsäljande personbil.

Bild 371228

Några måttangivelser eller andra faktauppgifter har vi inte i skrivande stund, men överhänget bak ser rätt kort ut. Sedanmodellen är 460 centimeter lång.


Cruze säljs redan som en "världsbil" hos Chevrolet på 70 olika marknader. Populariteten är inte att ta fel på då Cruze numera passerat Aveo och är Chevrolet bästsäljande personbilsmodell. Bara i Kina har sedan nyåret 90.000 Cruze sålts.

Med den nya karossversionen som femdörrars halvkombi förstärks Chevrolets position på flera av de viktiga marknaderna i Europa, där 65 procent av kompaktsegmentet består av halvkombi. Och motsvarande gäller också i Sverige:
"Vi svenskar gillar halvkombin, var tionde bil som säljs i Sverige är en kompakt halvkombi", säger Jonas Ahnve som är vd för Chevrolet Sverige. "Med nya Cruze erbjuder vi ett alternativ som sticker ut i detta populära segment."

Den nya halvkombin börjar säljas i Europa i mitten av nästa år. Priserna är inte fastställda ännu och publik premiär blir det på Paris-salongen, som öppnar i månadsskiftet september-oktober. Cruze debuterade i Sverige i början på året och provkörningen som vi gjorde då kan du läsa på den här länken.

Bild 371229

Bild 371230

Chevrolet Cruze som halvkombi? Nu blev jag allt lite köpsugen...
239
85