Shelby Supercars – första bilden på nya bilen

Snart ska amerikanska Shelby Supercars presentera sin nya modell, tillräckligt snabb för att bli en blåslampa i diffusorn på Bugatti Veyron Super Sport. Nu har...
Annons

Snart ska amerikanska Shelby Supercars presentera sin nya modell, tillräckligt snabb för att bli en blåslampa i diffusorn på Bugatti Veyron Super Sport. Nu har vi äntligen de första bilderna som avslöjar hur bilen ser ut.

Shelby Supercars - första bilden på nya bilen

Bilderna är inte stora, men de visar ganska väl hur nya Shelby Supercars ”Ultimate Aero II” ser ut. Klicka på bilden för att länka till Jalopnik.

Som vanligt, tvingas vi säga, är det den alltid välunderrättade och hypersnabba bloggsajten ”Jalopnik” i USA som kommit över de första bilderna på Shelby Supercars nya modell. Det finns bara två små bilder, men de är i alla fall stora nog att visa hur bilen ser ut.

Shelby Supercars - första bilden på nya bilen

Jason Castriota jobbade för Shelby Supercars innan han värvades till Saab Automobile.

Har ni inte varit inne på Jalopnik förut kan vi varmt rekommendera ett besök, redaktörerna är inte bara snabba i sin rapportering utan också underhållande med en bitvis drypande ironisk humor. Dessutom har de ett brett grepp om motorkulturen och tvekar inte att skriva om till exempel jetplan, om det bara kan göras på ett kul sätt.

Så väldigt mycket information har dock inte Jalopnik om den nya modellen från Shelby Supercars. De utgår från att modellen får namnet Ultimate Aero II, men det kan man nog inte vara så alldeles säker på att det verkligen blir så. Vad vi vet sedan förut är att Saabs nuvarande chefsdesigner Jason Castriota jobbade för Shelby Supercars under några månader innan han värvades till jobbet i Trollhättan. Det har vi beskrivit i en tidigare artikel, klicka på länken här. Med sin bakgrund hos de italienska designhusen ansågs Jason Castriota som bäst lämpad att skulptera fram formerna på en bil som har förutsättningar för att bli riktigt, riktigt snabb.

Enligt företagets grundare Jerod Shelby (som inte är släkt med Carroll Shelby) vill man se om den nya bilen kan klå Bugattis nya topphastighetsrekord på 431 km/h. På Shelby Supercars hemsida finns bara en detaljbild på fronten och beskedet att ”mer information kommer snart.” Fortsättning följer, alltså. Läs mer hos Jalopnik.com på den här länken.

Shelby Supercars - första bilden på nya bilen

På Shelby Supercars hemsida visar man bara en begränsad bild av fronten på den nya bilen. Mer information ska komma under september, det vill säga när som helst. KLICKA FÖR ATT LÄNKA TILL SHELBY SUPERCARS

Annons
Annons
Rulla till toppen