Porsche-cheferna kommer och går

Nu är det dags för stafettbyte i Porsche-ledningen. Michael Macht lämnar vd-stolen och in kommer istället Matthias Müller, 57 år. Müller rivstartar jobbet med att presentera tre nya modeller på Parissalongen.

Bild 370758

Chefsbyten brukar inte väcka någon större uppmärksamhet, men här har Porsche i alla fall tagit sig mödan att göra en rolig bild: Michael Macht (till vänster) lämnar symboliskt över Porsche-ratten till sin efterträdare Matthias Müller (till höger). I bakgrunden testbanan i Weissach. KLICKA FÖR STÖRRE


Cheferna kommer och går, det är lika säkert som att årstiderna skiftar. Ibland blir det kallt och djävligt, och ibland sprider sig solskenet och värmer upp alla. De flesta anställda kan nog känna igen sig...

Den här gången ska vi uppmärksamma att Porsches nuvarande vd Michael Macht (50 år), som var lite av en nödlösning, slutar sin tjänst och istället lämnar över till sin något äldre kamrat Matthias Müller - 57 år.

Om Michael Macht kan man säga mycket och vi har med allra största sannolikhet inte sett slutet på karriären inom VW Group, på långa vägar. Ingen vågar ifrågasätta nuvarande toppchefen Martin Winterkorns position, men det finns en del som redan nu hoppas på att han efter sitt förlängda förordnande blir ersatt av Michael Macht - kanske runt 2014?

Michael Macht må ha en försiktig framtoning men har i sin funktion som produktionsspecialist gått från klarhet till klarhet inom Porsche. Macht förflyttades uppåt i sin karriär av förre vd:n Wendelin Wiedeking och gjordes i praktiken till en "kronprins". Efter att Wiedeking misslyckats med att köpa upp Volkswagen var det bara naturligt att Michael Macht tog över ledarskapet och visade sig vara perfekt när det gällde att lugna de upprörda känslorna mellan VW och Porsche.

Michael Macht fortsätter nu som ansvarig för "VW Group Production" i VW AG:s koncernledning. Macht ersätts komiskt nog av en person som har nästan exakt samma bakgrund, fast inom Volkswagen: Matthias Müller, tidigare chef för produktplanering och modellserier inom VW. Matthias Müller gör en rivstart på sitt nya jobb och startar med att presentera tre nya Porsche-modeller på Parissalongen.

Kul jobb, jag är inte ett dugg avundsjuk. Inte bitter alls ... Nädå. Snyft!
77
4