Peugeot 508 - och den franske presidenten

Paris, glamour, bilar och potentater. Så kan man sammanfatta montern hos Peugeot som spänner musklerna på hemmaplan. Fredrik har kollat i nya Peugeot 508 SW och Nisse har tittat närmare på några spännande koncept.

Bild 370625

Kolla in 508 - klicka på bilden!• Klicka här för att se Fredriks inslag om 508 SW!

Vad sägs om dieselhybrider och en apple-inspirerad och minimalistisk crossover med framtida BMW-motor?
Ett myller av bilar där Peugeot stolt visar upp sin nya stora mellanklassare 508 på hemmaplan för första gången. Massor av bilar står uppradade och 508 slåss med utrymmet med flera intressanta konceptbilar.

Bild 370626

HR1 är en "en mimimalistisk crossover med drag av suv, snygg coupé och mini-mpv" - om du nu trodde nåt annat.


Ett av dessa konceptbilar är HR1 - "en mimimalistisk crossover med drag av suv, snygg coupé och mini-mpv" om vi
Bild 370627

Av alla uttråkade modeller på mässan rapporterar Nisse att de som står i vägen för HR1 var de mest uttråkade av alla.

ska tro Peugeot själva. Det mest innovativa är en apple-inspirerad skärm mellan mätartavlorna. Där kan man bläddra mellan olika informationsmenyer - utöver motortemperatur och traditionell information, kan man även få fram turisttips man passerar längs vägen. Med att dra fingret över skärmen åt höger skickar man över informationen till passagerarens skärm.

Det kanske mest intressanta med HR1 är motorn. Jag anar att den har den beryktade trepipen som även ska hitta ned i BMW:s småbilar i framtiden. Den trecylindriga motorn i HR1 är på 1,2-liter ger 110 hk tack vara turboladdning.
HR1 är givetvis bara ett koncept, men visar ändå på ett modernt tänk hos Peugeot. I den futuristiska konceptdesignen anar jag linjer som känns som de kan dyka upp på en kommande småpeugeot. Helt klart har de lämnat den gigantiska grillen som ser ut som gapet på planktonätande bardvalar och munnen ger ni ett lätt grin.

Bild 370628

SRI är ett stycke mycket läcker Peugeotdesign, enligt Nisse.


Bild 370629

SRI kommer dessvärre inte i produktion.

Bästa exemplet på läcker Peugeotdesign är SR1. Den är inte ny utan stod även i Geneve, men jag kan inte gå förbi konceptbilen utan att stanna till och tråna efter den linjesköna cabben. Jag vet inte om det är de smala lyktorna, men jag får 406 Coupé-vibbar.

Enligt en Peugeotrepresentant kommer inte SR1 i produktion, men misströsta ej. SR1 kommer istället fungera som en förstudie till den 508 Coupé som ska presenteras längre fram. Jag håller mina tummar att 406 Coupé-vibbarna lever kvar till produktionsbilen!

Bild 370630

Den Napoleonliknande lille (ja, han är kort) Nicolas Sarkozy, tillika Frankrikes president, kollade in Peugeots monter.


En annan som inte kunde hålla sig borta från Peugeot var Frankrikes president - Nicolas Sarkozy. Den Napoleonliknande regeringschefen var svår att få en skymt av, istället bevittnade man ett gytter av fotografter och säkerhetsvakter som gled igenom mässan med en liten Sarkozy gömd i mitten av folkhopen. Sarkozy spanade länge på 3008 HYbrid4 som lanseras med en dieselmotor och fyrhjulsdrift under våren 2011. Året därpå kommer 3008 även som laddhybrid.

• Här läser du mer om Peugeot 508!

Det här blir en storsäljare!
123
31