Uwe Gemballa hittad död i Sydafrika

Enligt uppgifter från tyska Stern.de har kvarlevorna efter Uwe Gemballa hittats i Pretoria, Sydafrika. Identiteten har bekräftats av sydafrikansk polis, som tror att Gemballa lurats...
Annons

Enligt uppgifter från tyska Stern.de har kvarlevorna efter Uwe Gemballa hittats i Pretoria, Sydafrika. Identiteten har bekräftats av sydafrikansk polis, som tror att Gemballa lurats till landet och blivit kidnappad.

Uwe Gemballa hittad död i Sydafrika

Stämmer uppgifterna från Stern har Uwe Gemballa påträffats död i Sydafrika.

Uppgifterna om Uwe Gemballas död kommer alltså från tyska tidningen Stern. Något uttalande från familjen har inte kommit i skrivande stund. Men om uppgifterna från Stern stämmer har kvarlevorna efter Uwe Gemballa hittats i Pretoria, huvudstaden i Sydafrika strax norr om Johannesburg.

Redaktionen på Stern har fått uppgifterna om Uwe Gemballas sista tid i livet via den sydafrikanska utredningsgrupp som undersökt hans försvinnande. Polisutredningen har jobbat efter teorin att Uwe Gemballa gjort ett sista desperat försök att rädda sitt tuningföretag, som var nära konkurs, genom att flytta delar av verksamheten till Sydafrika.

Enligt Stern finns det också en äldre tvist mellan Uwe Gemballa och en hans kunder, tjecken Radovan Krejcir, som kan förklara utvecklingen i Sydafrika. Enligt polisutredningen kan Uwe Gemballa ha lurats till Sydafrika och väl där blivit kidnappade och pressad på pengar. Övervakningskameror från flygplatsen i Johannesburg visar att Uwe Gemballa möts av en ljushyad man i hatt.

Enligt polisuppgifterna som lämnats till Stern hittades Uwe Gemballas kropp i tisdags, inlindad i cellofan, väster om Pretoria och identiteten är styrkt. Fler detaljer lär komma under veckan som följer. Artikeln från Stern.de går att läsa på den här länken.

Annons
Annons
Rulla till toppen