TV i kväll: Gran Turismo

Två bekanta ansikten dyker upp i TV8 sent i kväll: Gunnar Dackevall, som programledare i nya bilserien Gran Turismo. Och Fredrik Huldt bränner däck på...
Annons

Två bekanta ansikten dyker upp i TV8 sent i kväll: Gunnar Dackevall, som programledare i nya bilserien Gran Turismo. Och Fredrik Huldt bränner däck på en Lamborghini Murciélago. 22.00 är tiden du ska passa.

TV i kväll: Gran Turismo

Tom Bertling och Gunnar Dackevall är programledare för Gran Turismo. Till sin hjälp att renovera nio GT-bilar har de elever från en fordonsteknisk gymnasieskola.

 
Gunnar Dackevall är ju, lindrigt sagt, ett bekant ansikte för dig som Auto Motor & Sport-läsare. Nu har han dragit vidare – det senaste projektet är tidningen Gran Turismo, som debuterade härom veckan.

Vad passar då bättre än att rulla igång en TV-serie med samma namn? I kväll är det dags – 22.00 på TV8 – och sedan blir det sammanlagt tjugo timslånga avsnitt.

Gran Turismo handlar – enligt programförklaringen – inte bara om att åka fort, utan är lika mycket en livsstil för de utvalda. Om att åka mellan vackra platser i vackra bilar och leva det goda livet.

Auto Motor & Sport finns också med. I varje avsnitt kommer vårt webb-TV-team Fredrik Huldt och Richard Sjösten att leverera en rykande provkörning av de planetens fetaste bilar. I kvällens premiär: Lamborghini Murciélago SuperVeloce. Ni som känner Fredrik vet att det inte blir ekonomikörning.

Gunnar Dackevall har som kollega i studion Tom Bertling. Han är mest känd som inredare och som en "käck snubbe med skägg som hänger upp lite gardiner och målar väggar".

Under hela programserien kommer nio GT-bilar att renoveras i studion. Bilarna är Aston Martin V8 1978, Porsche 911S 1977, Volvo 1800S 1966, Jaguar E-Type Roadster 1968, Dodge Challenger 1971, Alfa Romeo GT1300 Junior 1972, Buick Riviera 1965, Jensen Interceptor 1968, Maserati 3500 GT 1960.

I kvällens avsnitt får vi åka med Mikael Persbrandts bil och höra hans kommentarer när han kör Nordslingan på Nürburgring. Skådespelaren berättar också om sin passion till racing.

Gunnar har besökt hemlige Magnus Ahlqvist i småländska Rydaholm. I 25 år har han byggt klassiska sportbilar för hand med träklubba och sandsäck. För tillfället håller han på att rekonstruera en Ferrari Mexico som blev nästan totalförstörd i en brand.

Premiär alltså i kväll, 22.00. Repris på fredag (17.00) och lördag (23.05). Programmet kommer också i TV8 Play.

Auto Motor & Sports inslag kommer att finnas här på webben senare i dag.

Annons
Annons
Rulla till toppen