Sabine Schmitz – Nürburgrings drottning

BMW fortsätter sin serie med ”oredigerade” filmer och gör ett nedslag hos Sabine Schmitz, mest känd för att köra Ring-Taxi med en M5 och skrämma...
Annons

BMW fortsätter sin serie med ”oredigerade” filmer och gör ett nedslag hos Sabine Schmitz, mest känd för att köra Ring-Taxi med en M5 och skrämma livet ur passagerarna. Vad sägs om 20.000 varv på Nürburgring?


BMW fortsätter sin gamla idé med dokumentärliknande filmer om människor som har ett speciellt förhållande till sina bilar och kallar serien för "BMW Unscripted", vilket skulle kunna översättas som "oredigerade" filmer (eller "utan manus" som läsaren Danni föreslår). I den andra filmen är det dags för Sabine Schmitz att prata rakt in i kameran och berätta om sitt liv som Ring-Taxi förare.

Enligt egna uppgifter har Sabine Schmitz (tidigare Sabine Reck) kört ungefär 20.000 (!) varv på Nürburgring och det förklarar kanske till viss del varför hon kallar BMW M5 för sitt "vardagsrum". 20.000 varv motsvarar drygt 42.000 mil på Nürburgring, en imponerande siffra oavsett sammanhang, men det är en erfarenhet som betalat av sig i form av två vinster i 24-timmarsloppet, 1996 och 1997.

Att åka Ring-Taxi är väldigt populärt och bilarna är fullbokade ett år i förväg. Enda chansen att få ett varv med någon av M5:orna lär vara att hoppas på regn, för då ökar avbokningarna – och resan blir så mycket mera spännande. BMW har två M5:or på plats som får däcken utbytta var tionde varv och nya bromsklossar var 20:e varv. Hela hjulupphängningen blir genomgången var 50:e varv. Ett varv kostar 195 euro, vilket är en hel del pengar men det sägs att varje varv kostar BMW nästan 5.000 kronor.

Sabine Schmitz - Nürburgrings drottning

BMW:s första film i serien handlar om en kär gammal vän, ”Blue Max”. Ett fint porträtt om en man och hans älskade bil. Klicka på bilden för att länka till YouTube.

Den första filmen i "BMW Unscripted" handlar om amerikanen Murray som kört över 60.000 mil med sin 2800 CS, kallad "Blue Max", se filmen hos YouTube genom att klicka på denna länk.

Annons
Annons
Rulla till toppen