Volvo T6 – en av världens bästa

Elbilsvågen ger nu även ett avtryck på utnämningarna till ”världens bästa motor”. På topp-10-listan finns både Leaf och Volt. Volvo tar också en plats på...
Annons

Elbilsvågen ger nu även ett avtryck på utnämningarna till ”världens bästa motor”. På topp-10-listan finns både Leaf och Volt. Volvo tar också en plats på listan med sin sexcylindriga T6-motor.

Volvo T6 - en av världens bästa

Nissan Leaf plockar hem utmärkelse efter utmärkelse. Strax efter att Leaf blev årets bil i Europa blir elmotorn en av världens bästa motorer enligt juryn på Ward Auto.

Det är amerikanska Wards Auto som varje år ger ett prestigefyllt pris till vad de anser vara tio av världens bästa motorer. Kriterierna för att vara påtänkt är att motorn är serietillverkad och monterad i en bil som säljs på den amerikanska marknaden för ett pris som inte får överstiga 55 000 dollar.

Några motorer fanns även med på föregående års nominering så som Audis 3,0 TFSI och VW:s 2,0 TDI.

Bland nykomlingarna på årets lista finns bland annat den 109 hk och 280 Nm starka elmotorn i Nissan Leaf. Även drivlinan i Chevrolet Volt tar en plats på listan.

För svenskt vidkommande noterar vi att Volvo för första gången ingår i den prestigefyllda skaran med den senaste versionen av T6-motorn.

Juryns motivering lyder: "Volvo har på ett tydligt sätt matchat BMW med att utveckla en imponerande mjuk 'T6-motor' med en härlig kraft i mellanregistret och utan turbofördröjning. Motorn är som gjuten för helt nya S60 och det gör att den kan konkurrera mot större och mer etablerade lyxmärken."

Därmed ingår nu S60 T6 på samma lista som Audi S4 och BMW 335. Samtliga av de prisbelönta motorerna finner ni nedan.

Annons
Annons
Rulla till toppen