Design Challenge: Rösta nu!

Tiden är ute. I alla fall för att skicka in bidrag till Auto Motor & Sport/VW Design Challenge. Men fortfarande kan du rösta på vem...
Annons

Tiden är ute. I alla fall för att skicka in bidrag till Auto Motor & Sport/VW Design Challenge. Men fortfarande kan du rösta på vem som du vill se som vinnare. ”Peoples choice” kommer också att få pris!

Design Challenge: Rösta nu!

Från Beetle via Lars Wallin till – ja vaddå?! Klicka på bilden för att få detaljer om tävligen.

Vad är det som alla har en knivskarpt åsikt om men som det inte finns något facit till?

Svar: bildesign.

Men det finns ingen statistik som säger att en snygg bil säljer bättre än en ful. Ibland misstänker jag att det är tvärt om… Det löjliga är att snart sagt alla bilföretag har ordet "design" som en av sina varumärkespelare, men alla

Design Challenge: Rösta nu!

Vem får chansen att praktisera på Volkswagens designavdelning? Alla bidrag är inlämnade – och nu kan du rösta på din favorit!

jobbar ju stenhårt med design. Hur många företag har en unik formgivning?

Världens mest sålda bildesign är VW Beetle, som tillverkats i över 20 miljoner exemplar. Den är möjligtvis världens charmigaste men aldrig i livet tidernas snyggaste. Hade Bubblan sålt lika bra om den sett ut som en låda? Knappast.

Formgivningen av bilar är tveklöst viktigare än formgivningen av de flesta andra produkter eftersom bilar rör sig i vår miljö och har en lång livslängd. Ett land blir fult om bilarna är fula. Och bilars form säger mycket om invånarnas mentalitet. Är vi humoristiska, extroverta, konforma, fega, ointresserade, rädda, galna – vilket land har "bäst" befolkning om bil-smaken får avgöra? Och "sämst"?

Kan du köpa en bil som är ganska ful eller ointressant i formen? Vilken typ av bildesign attraherar din granne som inte bryr sig om bilar? Ska mainstream vara utmanande eller självutplånande?

Tiden för att skicka in bidrag till Auto Motor & Sport Design Challenge är nu ute. Det handlade om att skapa framtidens VW 2018. Nu ska juryn sammanträda – och du har fortfarande chans att rösta på förslagen.

• Läs mer om tävlingen här! Där kan du också rösta på bidragen. Den som får flest röster kommer att få pris som "peoples choice".

Annons
Annons
Rulla till toppen