Gèneve: Audi RS3 och - Audi A3 Concept!

Samtidigt som Audi släpper den håriga RS3-versionen satsade man hårt på en förstudie på nästa Audi A3. "Vision A3" visar hur Audi kan lansera en sexig fyradörrarscoupé i Golf-segmentet.

Bild 368226

Audi A3 Concept, en slank och snygg sedan som Audi visar upp som ersättare till dagens A3. Introduktion, låt oss gissa - nästa år?


Audi höll en låg profil på den stora VW-eventet kvällen innan mässan. Kanske höll ingenjörerna fortfarande på att hämta andan efter explosionen på Parissalongen med Quattro concept, R4 Roadster och mycket annat.

Bättre drag var det på den efterföljande presskonferensen när mässan öppnade. Audi var näst först i turordningen och visade stolt upp nya A6 och Q5 Hybrid på scenen. Men precis när man trodde att företagsflosklerna skulle börja på allvar, lättade Audi på slipsen och slutade vara korrekta.

Bild 368227

Rallydrottningen Michele Moutons dotter Jessie fick bra se på när mamma körde nya Audi RS3.

- Vi satsar på effektivitet och lättbyggen", menade Audi-chefen Rubert Stadler, men samtidigt är inte vår hybrid något politiskt ställningstagande. Det här är en kul och dynamisk bil.

Strax därpå lanserades sportmodellen RS3. Det skedde med en film där förra världsstjärnan Michele Mouton snor åt sig nyckeln från dottern Jessie för att ta nya RS3 på en tur. Sedan kör hon som en galning på Monacos gator samtidigt som gamla klassiska rallyscener klipps in i filmen.

Inom kort stoppas Micheles framfart av en MC-polis. Hennes kvinnliga list - eller charm - gör att polisen låter henne åka och den rallyinspirerade färden på allmän väg fortsätter i full kareta …
Sensmoralen? RS-modellerna är till för att köras och Audi skäms inte över detta - ett uppfriskande budskap.

Jessie Mouton pratar god svenska och beklagar att hon ännu inte fått chansen att köra RS3. Mamma Michele ville inte lämna över nycklarna och tiden vid filminspelningen var knapp. Fast det kanske inte gör särskilt mycket.
- Jag gillar konceptbilen bättre. Den där är tuff (nickar åt RS3) men den nya bilen är mycket snyggare. "

Hon var inte ensam om det. Det stora dragplåstret hos Audi var konceptbilen A3 Concept - eller Audi A3 Sportsedan som designchefen Stephan Sielaff kallade den vid ett tillfälle.
Bild 368228

Stilren, smäcker och aerodynamiskt effektiv ser Audi A3 Concept ut att vara.


Den ger en god fingevisning om hur nästa A3 kommer att bli. Just konceptet var en fyradörrarscoupé med karmlösa dörrar. Hans personliga favoritdetalj på konceptbilen är dörrhandtagen. De är inbyggda i karossen och är inte bara snygga, utan även väldigt aerodynamiska.

Snygg inredning, en bra mix mellan nuvarande modeller, men framförallt TT-drag i inredningen + MMi vid växelspaken.
Riktigt snygga grundlinjer. Fast upplevs som större än väntat. Väldigt mkt A4-vibbar trots allt.
Bild 368229

Kraftfull bakända har konceptbilen som förebådar nya A3-modellen.

Visst är det den vackraste Audin hittills?
529
184