Wiesmann Spyder – en kolfiberdröm

Wiesmann Spyder är ett statement från den tyska lilla sportvagnstillverkaren, bestyckad med en M3-motor och svindlande prestanda. Om du ser den här bilden i din...
Annons

Wiesmann Spyder är ett statement från den tyska lilla sportvagnstillverkaren, bestyckad med en M3-motor och svindlande prestanda.

Wiesmann Spyder - en kolfiberdröm

Om du ser den här bilden i din backspegel gör du klokt i att flytta din bil lite åt höger. Har du sedan tur kan du fånga en glimt av en Wiesmann Spyder som sveper förbi…

Wiesmann Spyder är en designstudie som mycket väl kan bli en produktionsbil, av de positiva reaktionerna på bilsalongen i Geneve att döma. Det var sällan tomt på folk i Wiesmanns monter, om man säger så.

Under två år har teknikerna på Wiesmann skapat en bil byggd på deras våtaste drömmar. En kolfiber- och aluminiumkonstruktion med en drivlina från BMW M3, alltså 420-hästars V8-motorn.

Wiesmann Spyder - en kolfiberdröm

Detalj av bakre hjulupphängningen med drivaxel och fjädring.

Vikten på Wiesmann Spyder är strax under ett ton vilket ger denna vackra sportvagn närmast ballistiska prestanda. Sprinten från noll till etthundra bör klaras på cirka fyra sekunder vilket sätter Wiesmann Spyder i supersportvagnsklassen.

Bakom konstruktionen av Wiesmann Spyder ligger flera års funderingar hos företagets ledande konstrukltörer. Bilen har två sittbrunnar, den ena lite bakom den andra och saknar helt tak eller suflett.

Inte heller har bilen några vindrutor framför förare och passagerare. Detta är en äkta hardcore sportvagn som ger den äkta naturupplevelsen. Sannolikt även en skön ljudupplevelse när den smattrande V8-motorn pumpar på.

Pris, mer data eller siffror på förbrukning eller utsläpp kan vi tyvärr inte ge. Bilen är fortfarande en designstudie men ju fler som hurrar och klappar händer ökar sannolikheten för att bilen går i produktion.

Annons
Annons
Rulla till toppen