Richard Hamann död vid 53 års ålder

Racingföraren och företagsledaren Richard Hamann har avlidit i en ålder av 53 år. Tuningföretaget Hamann Motorsport ska dock drivas vidare som förut. Racingen var Richard...
Annons

Racingföraren och företagsledaren Richard Hamann har avlidit i en ålder av 53 år. Tuningföretaget Hamann Motorsport ska dock drivas vidare som förut.

Richard Hamann död vid 53 års ålder

Racingen var Richard Hamanns stora intresse och företaget Hamann Motorsport startade han 1986. Richard Hamann tävlade i allt från Formel 3 till Grupp C.

Richard Hamanns kamp mot lungcancern fick sitt slut den 17 mars då han avled i en ålder av endast 53 år. Hamann Motorsport, som specialiserat sig på tuning och förädling av modeller från bland annat BMW, Mercedes, Lamborghini och Porsche, ska dock drivas vidare.

Richard Hamann var en racingförare ut i fingerspetsarna och tävlade i mer än 20 år innan han koncentrerade sig på sin affärsverksamhet. Hamann tävlade med en mängd olika bilmärken men var mest förknippad med BMW och inte minst M1-modellen.

Totalt körde Richard Hamann över 700 tävlingar och stod på prispallen i 300 av dem med sammanlagt 103 vinster. Han tävlade i bland annat DTM, Formel 3, Grupp C och olika standardvagnsmästerskap.

Annons
Annons
Rulla till toppen