BMW 1-serie M läggs ned efter bara ett år

Fajten mellan Audi RS3 och BMW 1-serie M är en av bilvärldens snackisar just nu. Men nu meddelar BMW att tillverkningen läggs ned efter bara ett år - och vi får ingen förklaring.

Bild 367055

Den begränsade upplagan höjer definitivt modellens exklusivitet. Totalt ska drygt 70 bilar tas in till Sverige. KLICKA FÖR STÖRRE


Att BMW tillverkar en M-version av lilla 1-serien kom som en trevlig överraskning för de flesta. Även om den raka turboladdade sexan inte ursprungligen är en M-motor gör vikten på 1.590 kg och effekten på 340 hk att 1-serie M faktiskt är snabbare än storebror M3 runt Hockenheim, enligt tyska tidningen Sport Auto.

Nu verkar det som att glädjen var kortvarig. Chefen för BMW:s amerikanska M-division, Matt Russell, avslöjar i en intervju med The Detroit Bureau att tillverkningen av 1-serie M upphör i slutet av året. Han ger ingen närmare förklaring till beslutet.

Vi testade Audi RS3-konkurrenten i nummer 11/2011. "1-serie M Coupé må vara en instegsmodell i BMW:s M-program, men den är ett seriöst vapen och ska inte föraktas", skrev John Argelander. Klicka här för att köpa tidningen i vår kiosk!

Bild 367056

1-serien är den läckraste M-bilen just nu.
363
226