Lamborghini Aventador Roadster avslöjad - eller?

Direkt efter lanseringen av Lamborghinis vilda Aventador började det ryktas om en taklös version. Nu vet vi att den verkar vara på väg - tack vare en amerikansk myndighet.

Bild 366922

Roadsterversionen av Lamborghini Aventador lanseras med största sannolikhet nästa år. Men att den skulle avslöjas av amerikanska engerimyndigheten trodde vi inte!


Bild 366923

Uppgifterna om Aventador Roadster låg kvar på Energimyndighetens hemsida när vi tittade, den 3 juni. Klicka för att besöka myndighetens hemsida.

Med tanke på att nästan alla Lamborghinis superbilar tappat taket någon gång i sin modellcykel borde även nya Aventador dyka upp i en Roadster-version. Lamborghini har ännu inte bekräftat modellen, men nu finns vissa uppgifter som antyder att Roadster-modellen är på väg.

Amerikanska energimyndigheten, US Department of Energy, lagrar förbrukningsuppgifter om alla bilar som säljs i USA. Där finns två modeller av Aventador listade: Coupé och Roadster. Båda har för övrigt samma förbrukningsuppgifter: drygt 21,4 l/100 km vid stadskörning och 13,8 l/100 km vid landsvägskörning.

Rykten gör gällande att toppfarten i Aventador Roadster blir något lägre än för Coupémodellen, men V12-motorn med 700 hk förblir oförändrad. Modellen förväntas göra entré någon gång under 2012.

Lamborghini Aventador är läckrast bland superbilarna just nu.
212
33