Ny bilsajt gör bilköpet enklare

För att bilköpet ska gå lite smidigare finns en ny databas med fakta och utrustningsalternativ för alla bilar som säljs i Sverige.

Bild 366859

Det finns över 40 bilmärken i Sverige och varje märke har ungefär tio modeller. Facit.com gör ett försök att samla allt under ett tak.


Bild 366860

Victor Dahlborg, vd för Facit.

Bilköpet brukar alltid vara en tidsödande process. För att göra det lite lättare att köpa bil har sajten Facit.com samlat alla bilmodeller på den svenska marknaden och sammanställt faktauppgifter och utrustningsalternativ. Med funktionen "Utrusta bil" blir det lättare att få en överblick över tillvalen och utrustningspaketen.

"Genom att samla in alla bilmärken och återförsäljare under ett tak gör vi köpprocessen både enklare och effektivare. Dessutom är vi unika med att erbjuda en så kallad "Utrusta Bil"-funktion för samtliga bilmärken i Sverige", säger Victor Dahlborg, vd för Facit.

Victor Dahlborg var tidigare varumärkes- och marknadschef för Pricerunner och grundare av e-handelscertifieringen Trygg E-handel.
"Vi vill uppmuntra människor till mer medvetna och aktiva val, vilket i sin tur leder till en bättre bilaffär", fortsätter han.

Internet är främsta informationskällan när jag ska köpa bil.
296
7