OFFICIELL: Toyota Yaris i ny kostym

Toyota har nu släppt bilder på nya Yaris som finns hos återförsäljarna i oktober. Vi hoppas på den fräcka hybriden HSD Concept som visades i Genève.

Bild 354112

Mer aggresiva former och veck i karossen. Tydligen är de specialutformade i vindtunnel för så effektiv aerodynamik som möjligt. Klicka för större bild.


Nya Toyota Yaris är baserad på Toyotas HSD Concept som visades upp på Genève-mässan i mars i år. Som väntat har Yaris fått den ansiktsbehandling som ligger i linje med det nya formspråket, med lite kantigare drag och fler karossveck. Den stora skillnaden hittar vi inuti kupéutrymmet där instrumentklustret, som tidigare återfanns i mitten, nu sitter planerat mitt framför föraren.

Bild 354113

Helt ny inredning med analoga mätare och stor pekskärm till entertainment-systemet. Klicka för större.


De något svårtydda digitala instrumenten har fått ge plats åt konventionella runda mätare. Föraren får nu lättläsliga instrument men blir av med de dubbla handskfack som fanns på utgående Yaris. Nya Yaris får också en stor pekskärm för entertainment-systemet som även fungerar som monitor för backkameran.

Bild 354114

Klicka för större.


Vad gäller drivlinor kan vi hoppas på HSD (Hybrid Synergy Drive) med möjligheten att köra enbart på eldrift. Om taket också kommer bestå av solceller återstår att se. Bensinmotorerna kommer troligtvis sträcka sig från den lilla trecylindriga tusenkubikaren på 69 hk upp till en 1.3-liters bensinare med antingen sexväxlad manuell eller automatisk låda och 100 hk. Som dieselalternativ finns en 1.4-liters motor med 90 hk med sexväxlad manuell eller automatisk låda. Alla motorerna är Euro 5-klassade.

Yaris dyker upp hos återförsäljarna i höst och vi lovar att återkomma med en provkörning.

Bild 354115

Bild 354116

Bild 354117

Klicka för större.

Toyotas nya formspråk är bättre än det gamla!
190
64