Hyundai i40 kombi

Vi provkör nya Hyundai i40 kombi. Den är miljöklassad och välutrustad. Är den något för dig som funderar på Volvo V70? 1,7 CRDi har 136...
Annons

Vi provkör nya Hyundai i40 kombi. Den är miljöklassad och välutrustad. Är den något för dig som funderar på Volvo V70?

Hyundai i40 kombi

1,7 CRDi har 136 hästkrafter. Med manuell låda är den miljöbilsklassad (119 g/km), med automat stiger koldioxidutsläppet till 159 g/km.

Hej! Hur är första intrycket av Hyundai i40 kombi?
Den är rymlig! Bilen har sluttande tak baktill, men utrymmena är trots det riktigt bra både fram och bak. Bagageutrymmet är

Hyundai i40 kombi

Erik Söderholm har provkört nya Hyundai i40 kombi.

inte störst i klassen men det finns många fack, öglor och andra smarta detaljer, och det mesta är standard.

Vilka motorer har du kört?
Jag har kört 1,7 CRDi med 136 hästkrafter. Med manuell låda blir den miljöbilsklassad (119 g/km) men det är ingen raket. På vår provkörningsrunda drog bilen drygt 6 l/100 km. Det finns en automatlåda också, men den är både seg och tråkig. Dessutom ökar koldioxidutsläppet till 159 g/km! Hyundai erbjuder ingen modern dubbelkopplingslåda – och du kan läsa varför i nummer 15/2011 av auto motor & sport!

Vilka kunder vill Hyundai komma åt med nya i40?
Framför allt tjänstebilisterna. Många måste välja en miljöbil och då är Hyundai i40 ett vasst alternativ. För 7,5 basbelopp får man en ovanligt välutrustad bil. Klimatanläggning, farthållare, stereo med mp3-uttag, elstolar och led-ljus är standard, och sedan finns flera utrustningspaket som går in under 7,5 basbelopp. Där finns xenonljus, navigationssystem, stolar med kylfläktar, panoramatak och eluppvärmd ratt.

Så för att summera…?
Vägarna i Norge är ungefär lika dåliga som i Sverige, och fjädringskomforten är fin även med 18-tummare. Rätt utrustning, fin dieselmotor, stora utrymmen och den femåriga garantin är bra argument. Det ska bli riktigt intressant att jämföra i40 med bilen som Hyundai vill tvåla till i Sverige: Volvo V70. Läs hur kombiversionen av i40 klarar sig i nummer 15.

Annons
Annons
Rulla till toppen