Mercedes B-klass tar sig an BMW X1

Mercedes mellanminsting B-klass rapporteras komma i crossover-skrud för att kunna konkurrera med BMW:s extremt populära minisuv X1. Dessutom finns det spionbilder på nya B-klass.

 

Bild 354000

Tidningen Auto Bild har spionbilder på hur senaste B-klass ser ut. Klicka för att länka till Auto Bild. Illustration: Schulte Design.

Skjutbara baksäten ska vara Mercedes trick för att locka köpare till den nya B-klass som kommer 2012. Detta för att kunna maximera utnyttjandet av baksätet gentemot lastkapacitet och vice versa. Utrustning uppges vara allt från lane assist till internet i bilen.

Motoralternativen blir i form av fem olika bensinare på mellan 109 och 204 hästkrafter, samt fyra dieslar som ger mellan 122 till 204 hästar. Miljövänner kommer få vänta ett tag innan bränslecells- och elversioner dyker upp senare under produktionscykeln.

Bild 354001

Schulte Design har gjort en tolkning hur Mercedes nya minisuv kommer se ut. Namnet kommer troligtvis bli GLC eller BLK.


Dessutom ska Mercedes lansera en mindre version av GLK som kan komma att kallas GLC eller BLK. Det kan behövas när Mercedes ska ta sig an den lukrativa marknad som BMW hittills prenumererat på med sin minisuv X1. Vi har tidigare skrivit här om Nissans lyxavdelning Infinity som vill vara med på tåget när Mercedes bygger minisuv. Nya B-klass kommer ha premiär på Frankfurtmässan i september.

 

Minisuv är grejen!
245
93