Antonov köper upp Zagato Design?

Italienska designhuset Zagato, SZ Design, kan i all tysthet blivit uppköpt av ryska finansmannen Vladimir Antonov via sportbilstillverkaren CPP. Uppgifterna kommer från brittiska media och är ännu obekräftade.

Senaste gången vi såg av Zagato i offentligheten var när specialmodellen "V12 Zagato" gjorde sin racedebut på 24-timmars i Nürburgring. Men vad har Vladimir Antonov tänkt sig med det italienska designhuset?

Våra vanligtvis välinformerade engelska kollegor på sajten "Cars UK" påstår att sportbilstillverkaren CPP, Coventry Prototype Panels, har köpt upp det anrika designhuset Zagato. Uppgifterna är inte officiellt bekräftade ännu.

Bakom CPP hittar vi den ryska finansmannen Vladimir Antonov, högst densamme som länge kämpat för att bli delägare i Saab Automobile. Efter att Spyker Cars köpt loss Saab från General Motors under 2010 hamnade sportbilstillverkningen i skuggan av den uppmärksamhet som företagsledningen behövde fokusera på verksamheten i Trollhättan. Spyker Cars valde därför att sälja sportbilstillverkningen till Vladimir Antonov efter det att produktionen flyttats till CPP i England.

Zagato är ett namn som de flesta bilentusiaster förknippar med italienska specialmodeller, men nu senast såg vi hur det anrika designhuset samarbetat med Aston Martin och utvecklat den prisbelönta "V12 Zagato".

Vad har då Vladimir Antonov för idéer bakom uppköpet av italienska Zagato? Några officiella uppgifter har vi som sagt vad inte ännu med kan vi kanske hoppas på en "Saab Aero Zagato"?

Antonov gör helt rätt i att köpa upp ett gammalt fint varumärke som Zagato.
236
7