Volvo tillverkar C30 Polestar

De senaste dagarna har internet kokat av rykten om Volvo och Polestars samarbete med C30. Bilen, som tillverkades som en prototyp, har testkördes förra året av auto motor & sport till lyriska tillrop.

Volvo C30 PCP.

Flera bilbloggar på internet har under de senaste dagarna rapporterat att Volvo planerar starta en prestandadivision efter att suffixet R enbart blivit ett kosmetiskt tillval och man inte längre satsar på värstingmotorer. Tillsammans med Polestar Racing ska Volvo skapa PCP, Performance Concept Prototype, och konkurrera med Audi RS GmbH, BMW Motorsport GmbH och Mercedes-AMG. 

Det är Volvos närvaro på Goodwood Festival of Speed som startat ryktena eftersom alla bilar på plats hade fått lite extra pulver genom Polestars försorg. Den aktuella bilen är konceptet C30 Polestar som visades upp för första gången på Göteborg MotorShow förra året och har sedan dess väckt så mycket uppmärksamhet att den fått figurera på självaste Top Gear

Geely, som nu äger Volvo, sägs vara intresserade att göra "en Jaguar" med Volvo, såsom Tata har fått snurr på den traditionella brittiska tillverkaren med nya modeller som Jaguar XF och XJ. Huruvida Volvo kommer köpa hela Polestar eller bara samarbeta med dem förtäljs inte.

Det ryktas om en tillverkning om 500 stycken C30 Polestar. Med 400 hästar och fyrhjulsdrift ska den göra 0-100 km/h på under fem sekunder och kunna vara en direkt konkurrent till BMW M3, Audi RS5 och Mercedes C63 AMG. För att vara säkra på saken, eftersom det låter lite för bra för att vara sant, ringde vi upp Polestar som bestämt förnekar att något sådant skulle vara på gång. inte heller Volvo vill ge några närmare besked om sanningshalten i ryktena. 

Volvo C30 PCP.

Volvo C30 PCP.

Nu får det vara nog av rykten, vi vill se C30 PCP i tillverkning!
1550
250