Volvos produktion stoppad av brand

En bil som började brinna inne i Volvos Torslandafabrik ledde till utrymning. Säkerhetsrutinerna klaffade och ingen person kom till skada, men rök stoppade produktionen i flera timmar.

Volvo Torslanda lina V60

Torslandafabriken i Göteborg tvingades till stillestånd efter det att en bil börjat brinna, strax efter att den blev färdigmonterad. Ingen person kom till skada.

Räddningstjänsten larmades vid tiotiden på onsdagen till Volvos fabrik i Göteborg. En bil hade börjat brinna strax efter att den rullat av monteringsbandet och rökutvecklingen gjorde att personalen evakuerades ut till en uppsamlingsplats.

Men enligt Volvos talesperson Per-Åke Fröberg gick allt enligt rutinerna och den som upptäckte branden följde det handlingsschema som arbetsgivaren har angett vid brand i byggnad. Branden startade när den färdiga bilen skulle testas efter montering och rökutvecklingen blev omfattande. Trots att extra fläktar användes tog det flera timmar att vädra ut röken.

Ingen person kom till skada vid branden och produktionsstoppet kan förmodligen jobbas in senare. Produktionen går just nu för fullt och Volvo ökar starkt jämfört med fjolåret, speciellt på den europeiska marknaden. I början på sommaren deklarerade Volvo Personvagnar att man behöver nyanställa 600 personer till sina fabriker för att möta efterfrågan. I Torslanda ska 250 personer rekryteras då takten ökas från 52 till 57 bilar i timmen i höst.

Bra att Volvos säkerhetsrutiner fungerar!
124
6