Mercedes C63 AMG Black Series – avslöjad!

De första bilderna på Mercedes nya C63 Black Series har läckt ut i Frankrike. 20 kilo lättare och givetvis försedd med V8-motor – men inte den som vi trodde att Mercedes skulle välja.

Mercedes C63 Black Series

Mercedes ville bara ge en skymt av nya C63 Black Series men de franska journalisterna brydde sig inte om embargokraven. Som vi ser blir det massiva bromsar på Black Series.

Några officiella uppgifter har vi inte ännu men uppenbarligen har Mercedes tänkt sig att snart offentliggöra alla fakta om nya C63 Black Series. Vid en visning för media i Frankrike ville Mercedes ge en liten skymt av den nya modellen men någon struntade i embargokraven och bilderna dansar nu runt på internet.

Speciellt mycket fakta har vi alltså inte men ska man tro den franska sajten "Speedfans.fr" får Mercedes C63 AMG Black Series sin vikt bantad med 20 kilo, jämfört med en vanlig C63 AMG. Tvärt emot vad många trott (hoppats på?) blir det inte den nya turbo-V8:an under huven utan AMG väljer istället sin trofasta maskin på 6,2 liter och 517 hk/640 Nm. Den sjustegade MCT-automatlådan med våtlameller istället för momentomvandlare finns med i paketet, liksom sportdifferential.

I "vanliga" Mercedes C63 AMG ger motorn 487 hk med performance package och då anges accelerationen 0-100 km/h till 4,4 sekunder. Kanske har AMG fått ner Black Series i en tid under den magiska gränsen vid fyra sekunder, men den uppgiften får vi vänta på – sannolikt till Frankfurtsalongen i höst. Försäljningen startar i november i Tyskland, först året därpå till övriga Europa.

Priset? Då vanliga C63 AMG kostar från strax över 70.000 euro (703.900 kr) får vi nog räkna med en nivå kring 100.000 euro, men den tilltänkta kundkategorin är förmodligen rätt prisokänslig. Klicka den här länken till Speedfans.fr för att se fler bilder på Mercedes C63 Black Series.

Wow, AMG visar var skåpet ska stå. Och de valde helt rätt motor!
475
86