BMW:s DTM-bil testar – snart premiär

Om någon vecka väntas BMW visa upp sin nya DTM-bil, redo för race nästa säsong. De som är otåliga kan nu se de första spionbilderna på den bil som ska utmana Audi och Mercedes.

BMW M3 DTM testtrack

BMW M3 DTM har rullat sina första meter och idag fredag (8 juli) ska företagsledningen se bilen för första gången. Nästa fredag (15 juli) presenteras bilen officiellt.

Efter en lång period av rykten deklarerade BMW officiellt, förra hösten, att man ska ge sig in i tyska standardbilsmästerskapen igen. Audi och Mercedes har i flera år kämpat ensamma i DTM men till 2012 ska man äntligen bli tre märken som slåss om mästerskapstiteln. Alla hoppas förstås på att också Opel ger sig in i den tyska fajten, men där väntar vi fortfarande på besked.

Även Toyota har omgärdats av rykten om ett eventuellt DTM-deltagande och då tror många att man väljer att tävla med Lexus. I franska media har det bubblat uppgifter om att även Citroën/Peugeot knackat på dörren till DTM och som vi vet söker Kia fler vägar att profilera sin image via motorsport. Skulle dessa bilmärken komma in i DTM kan mästerskapet bli ett riktigt getingbo och mediamässigt bli mycket större än idag då det mest ses som en tysk angelägenhet.

BMW har inte tävlat i DTM sedan 1994 och även om man varit frestade länge är det förmodligen de nya reglerna inför 2012 som fällde avgörandet. Organisatören ITR har strävat efter att få ner kostnaderna för bilarna men även hitta en gemensam plattform som eventuellt skulle kunna förena "Deutsche Tourenwagen Masters" med japanska Super GT-serien, V8 Supercars i Australien, amerikanska Grand AM och TC 2000 i Sydamerika. Ingen lätt uppgift men japanska GT-A har i alla fall sagt att regelverket gradvis skulle kunna sammanföras och bli gemensamt 2015.

De som inte kan hålla sig förrän BMW visar upp sin nya racebil kan hoppa över till tyska sajten Bild.de där det finns några spionbilder från BMW:s testbana i Aschheim. Se BMW M3 DTM hos Bild.de genom att klicka på länken här. Bilen ska visas för företagsledningen idag fredag (8 juli) och visas officiellt nästa fredag, den 15:e juli.

Wow, BMW tillbaka i DTM. Till nästa år blir det TV-soffan vid varje race!
234
25