BMW ger X6 trippelturbo

Den har några år på nacken och nu är det snart dags för BMW X6 att fräschas upp lite. Dessutom rapporteras det om en ny dieselmotor med trippelturbo som ska få premiär i X6 redan under 2012.

BMW X6 xDrive 50d

Den nya X6 kommer få nya LED-lampor fram och bak samt utseendemässigt uppdaterade stötfångare.

BMW är ovanligt aktiva så här års. Det läcker spionbilder, planeras uppdateringar och presenteras nya modeller och motorer stup i kvarten. Nu är det dags igen för BMW att flytta fram linjen i sanden för motorteknik och således är det deras trippelturbo som väcker uppmärksamhet. En rak sexa på tre liter, med tre turboaggregat ska vara tillräckligt för en effekt uppemot 400 hästkrafter och betydligt bättre bränsleekonomi än biturbo-versionerna. 

BMW:s sav (sports activity coupé) X6 hade premiär 2008 och nu är det dags för en uppdatering. Källor till Bimmer Today uppger att ansiktslyftet främst består av nya lampor med LED-teknik fram och bak men även främre och bakre stötfångare får ett lite annat utseende. 
Motorerna kommer såklart att ses över och BMW X6 xDrive 30d, X6 xDrive 40d, X6 xDrive 35i och X6 xDrive 50i får nya, eller uppdaterade drivpaket där full specification kommer under 2012 då den ansiktslyfta modellen ska ha premiär. Det är här som BMW X6 xDrive 50d kommer in i bilden: motorn ska alltså vara en treliters diesel med tre olika turboladdare som ska ge motorn strax under 400 hästar. Förutom kraften ska förbättrad bränsleekonomi stå på programmet.

Enligt Bimmer Today kommer officiella uppgifter i mars 2012 men BMW X6 ska tydligen vara först ut i raden av modeller som får den nya spisen som drivkälla. Ansiktslyftet kommer hålla de flesta stången till en helt ny X6 presenteras 2014.

Trippelturbo låter fantastiskt, jag vill ha en nu!
459
40