Leno har köpt en super-McLaren

Jay "hakan" Leno är en stor bilfantast. Så stor att han har ett garage på 1500 kvadratmeter med tre heltidsanställda som sköter om hans drygt hundra bilar och motorcyklar. Nu har Jay köpt en McLaren MP4-12C och åkt till Woking för att kolla till den. Se filmen!
Annons

Jay Leno har precis så mycket pengar som man själv önskade att man hade. Dessutom har han en passion för bilar större än Patrik Ekwalls ego. För några år sedan var Leno på besök i Woking och fick en sig visning av lokalerna och dess nya produkt: MP4-12C. Han blev så imponerad att han köpte en. 

Normalt sett när du köper en bil så kan du luras till att köpa allehanda tillval som du inte behöver. Så är inte fallet hos McLaren. När Leno beställde kolfiberkeramiska bromsar tillfrågades han om han hade tänkt köra bilen på bana. Svaret blev nej och han upplystes då om att de vanliga stålbromsarna skulle räcka mer än väl för de ändamål som han ska bruka den. Dessutom sparade han en del pengar. Likaså var det med kolfiberinläggen i kupén. Leno fick veta att de enbart var dekorativa och inte sparade någon vikt så att han inte behövde spendera pengar på dem heller, om han inte önskade. 

Nu är inte Leno en småbarnsmamma som behöver en Skoda Felicia utan en miljardär som beställer en superbil, så man kan tycka att McLaren går väl långt i sitt medlande. Eller?

Annons
Annons
Rulla till toppen