41 krav på Saab hos kronofogden

Efter konkursnyheten i fredags då SwePart Verktyg lämnade in en konkursansökan för Saab Tools till tingsrätten har fler ärenden uppmärksammats. Just nu handlägger kronofogden hela 41 ärenden med krav på Saab Automobile.
Annons

41 krav på Saab hos kronofogden
Nu har Viktor Muller något att bita i. Han är duktig på att snacka och ordna pengar på papper men nu står verkligheten och bankar på dörren.

Hotet från SwePart Verktygs konkursansökan, som lämnades in till Vänersborgs tingrätt i fredags, har bedarrat och det var väl ingen som egentligen trodde att det skulle gå längre än just en ansökan. Men det finns fler än dem som inte fått sina pengar. TT skriver att Saab valt att inte bestrida 41 krav som leverantörer ställt på dem hos kronofogden. Ärendena nu går vidare till verkställighet så kronofogden kan agera. 

Trots de mörka molnen säger kronokommisare Lars-Göran Martinsson till TT att de kanske inte behöver gå ut och jaga in pengarna för det är företaget med kravet som bestämmer om och när skulden ska drivas in. 

Det finns totalt 104 krav hos kronofogden mot Saab och det är 41 som lämnat över från första instansen, den summariska processen. Det största kravet står IAC för och summan är 44 miljoner kronor men det kravet är inte hos de 41 som expedierades under måndagen. Där fanns istället mest småkrav, varav ett på 4,3 miljoner kronor.

Annons
Annons
Rulla till toppen