Janne tror på Alonso och leder iRace

Nu är det andra förutsättningar som gäller och det börjar utkristalliseras en tydlig ledarskara som alla har en teoretisk möjlighet att ta hem segern 2011. Vem det ska bli är långt ifrån avgjort men Janne Blomqvist har sina föraningar. Hur gick det för dig i senaste iRace förresten?
Annons

Janne tror på Alonso och leder iRace
Klicka på bilden för att länka till Formel 1:s hemsida och se kurvhastigheter, växlar och g-kraft på Hungaroring.
Janne tror på Alonso och leder iRace

Dåså Janne, då var det dags för Ungerns Grand Prix och sist vann Hamilton lite överraskande.

– Hamilton vann på Nürburgring för att han var bättre och hade bättre ordning på grejerna. Den som tar täten har en fördel och då ser Red Bull helt plötsligt mänskliga ut eftersom de inte kan hänga med i tempot. De har lite svårt att ta hand om däcken när de hamnar i kön. Den som ligger längst fram har ett övertag i att han inte sliter lika mycket däck som den som ligger bakom och jagar. Det ger ett övertag på fyra fem varv för depåstopp som ledaren kan ligga och nöta snabba varvtider. 

Janne tycker att Red Bull har den bästa bilen oavsett diffusor eftersom bilen är designad att använda aerodynamiken på ett annat sätt än att enbart gynnas av ”hot blowing”. På Hungaroring är man tillbaka på en bana som liknar Monaco i storlek. Väldigt lite har dock förändrats. 

– Jag tror att de två mjukaste däcksblandningarna gynnar Ferrari på Hungaroring. Vi är tillbaka på när mekaniskt grepp spelar roll och just nu känns det som Red Bull, Ferrari och McLaren är väldigt jämna med sina toppförare. Sebastian Vettel för Red Bull, Lewis Hamilton för McLaren och Fernando Alonso ser starka ut men deras respektive andreförare hänger inte riktigt med.

Janne tror på Alonso och leder iRace

Du leder fortfarande iRace men nu kommer de andra med stormsteg.

Jag tror ju på Red Bull men nu börjar de känna vittring på en andra titel och därför satsar de inte lika fullt ut. Det saknades glöd hos dem under Tysklands GP. Christian Horner gick ut efteråt och sade att det racet var ett uppvaknande. Marginalerna är så små och när man sparar sig missar man pole, vilket har en stor betydelse för utgången av racet. Dessutom har Alonso kommit starkt de senaste racen vilket också påverkar.

iRace är i full gång. Tippa vem som vinner GP-loppen och VM-titeln i Formel 1. Utmana dina bekanta, dina jobbarkompisar och tävla om härliga priser. Vinnaren i iRace får en uppsättning Pirelli-däck. Det är givetvis gratis att vara med!

Viasat Motor sänder Ungerns GP direkt hela helgen med start på fredag 09.55. Dessutom direktsänder de Marcus Ericssons båda lopp i GP2.

Fredag:09:55 Träning 1 F1
 13:55 Träning 2 F1

Lördag:10:55 Träning 3 F1
13:55 Kval F1
15:35 Race 1 GP2

Söndag:10:25 Race 2 GP2
13:30 Race F1

Annons
Annons
Rulla till toppen