Mercedes lyxbuss blir en "yacht på hjul"

Jättebussen Mercedes Viano lanseras i en lyxversion med inspiration från båtvärlden – med Bang & Olufsen-stereo, trådlös internetuppkoppling och trägolv. Välkommen in i S-klassen bland minibussar!

Ingen vanlig surfbuss för hippies!

Nya Mercedes Viano Vision Pearl hämtar inspiration från lyxbåtar och ska erbjuda de åkande högsta komfort kombinerat med designdetaljer från riktigt exklusiva båtar.  

De exteriöra skillnaderna jämfört med en standardutrustad Viano är relativt få. Förutom LED-lampor får lyxbussen en matt lackering kallad Magno Pearl Grey.

På insidan märks Viano Vision Pearl ut med trägolv, panelinlägg i borstad aluminium, sidorutor som automatiskt tonas ned vid solljus och trådlös internetuppkoppling. Men det läckraste är kanske ljudanläggningen från Bang & Olufsen.

Sex åkande får plats.

Ljudsystemet har 18 högtalare och en uteffekt på 1.320 watt. Precis som i Audi S8 har alla högtalare en egen, digital IcePower Class D-förstärkare och Bang & Olufsens True Image-algoritm används för att varje passagerare ska erbjudas så hög ljudkvalitet som möjligt. 

Acoustic Lens Technology innebär att diskreta LED-lampor tänds kring högtalarna när systemet är aktivt, och en del av de 18 högtalarna täcks med en två millimeter tunn aluminiumplatta som tillverkats för hand. 

Mercedes Viano Vision Pearl är sexsitsig och visas upp på bilsalongen i Frankfurt i september. Priserna är inte officiella.

Den verkar ju riktigt läcker!
423
35