SPION: Sista testerna av nya Fiat Panda

Tredje generationen Fiat Panda får premiär på Frankfurtsalongen, och just nu pågår de sista testerna i ett stekhett Italien. Den får rundare design och kommer i 4X4-version. Men vågar vi hoppas på en Panda Abarth?
Annons

Fiats citybil Panda lanseras i en helt ny upplaga nu i höst. Spionfilmen ovan visar en Pandaprototyp i centrala Neapel. Premiären sker på bilsalongen i Frankfurt i september, och försäljningen drar igång våren 2012. Designen blir lite rundare och mjukare än nuvarande generation 2.

Nya Panda blir omkring tio centimeter längre än den nuvarande modellen, som sålts sedan 2003. Huvudkonkurrent blir Renault Twingo, och trots oförändrad hjulbas blir bilen betydligt rymligare – bland annat tack vare en bredare kaross.

SPION: Sista testerna av nya Fiat Panda
Fiat Panda av andra generationen fanns i en 100HP-version med – just det – 100 hästkrafter, och 25 procent hårdare fjädring. Vågar vi hoppas på att nya Panda kommer i Abarth-version med 135 hk?

Motormässigt hamnar en 1,2-litersmotor på 69 hk under huven, liksom en 0,9-liters TwinAir-motor på 65 eller 85 hk. En dieselmotor på 1,3 liter och 95 hk blir också tillgänglig. En robotiserad manuell låda, Dualogic, blir tillval.

4X4-versionen lanseras senare i modellens livscykel och använder samma teknik för fyrhjulsdriften som nuvarande Pandan. Vissa källor hävdar att Fiat planerar en Abarth-version av nya Pandan, med en 135-hästars 1,4-liters turbomotor från Fiat 500 Abarth.

Annons
Annons
Rulla till toppen