Lamborghini visar supersportbil i Frankfurt

Vi vet att Lamborghini ska visa upp en ny supersportbil på Frankfurtsalongen. Spekulationerna har varit många men nu pekar informationen mot ett bestämt mål. Det blir en…

Lamborghini Gallardo Blancpain Edition

Specialmodellen Blancpain Edition presenterades förra hösten och det skulle komma fler varianter av Gallardo. Ytterligare en - kanske den sista - får vi se i september när Frankfurtsalongen öppnar.

I förra veckan berättade Lamborghini att man ska visa en ny "super sports car" på Frankfurtsalongen. Det extremt kortfattade pressmeddelandet sa dock inte mycket mer än att nyheten ska presenteras 13 september, klockan 12.45.

 

Det är ingen hemlighet att Lamborghini snickrar på en taklös version av nya Aventador, med tilläggsnamnet Roadster. Men den modellen ligger en bit in i nästa är och visas förmodligen inte förrän på vårsalongen i Genève. Den fyrsitsiga sedanmodellen Estoque har det också jobbats med men även där tror vi att kommande Frankfurtsalongen i september är ett alldeles för tidigt datum. Slutligen riktas spekulationerna mot Gallardons efterträdare, sannolikt döpt till "Cabrera" – kan den vara klar att visa upp? Nja, vi tror att Lamborghini har fullt upp ytterligare ett år och möjligen visar ett koncept av Cabrera i Paris nästa höst (2012). En supersportig prestandamodell av Aventador vore en fjärde möjlighet men den sparar Lamborghini förmodligen till efter att man visat Roadsterversionen.

Lamborghini Gallardo Bicolore Edition

I början på året kom "Bicolore", som namnet antyder en tvåfärgad Gallardo med svartlackerat tak.

När alla dessa framtida modeller förpassats en bit in i framtiden återstår förstås frågan vad "Lamborghini super sports car" är för något. Uteslutningsmetoden har fört oss fram till det som flera andra också tror sig veta: det blir en sista specialversion av Gallardo. Med största sannolikhet baseras modellen på bilarna i raceserien Super Trofeo och den lilla, numrerade serien flyttar gränserna ytterligare för hur sportig en Gallardo kan bli.

 

Tidigare har Lamborghini gett oss specialmodeller som två versioner av Superleggera, den bakhjulsdrivna hyllningen LP 550-2 Balboni, taklösa LP 570-2 Spyder Performante samt tvåfärgade Bicolore Edition och den svarta bilen ovan, Blancpain Edition. Det enda vi vet om sista specialmodellen av Gallardo är att den blir röd!

En ny version av Gallardo, precis vad jag längtat efter från Lamborghini!
96
275