Inifiniti JX – snart är det premiär

Infinitis nya, sjusitsiga suvmodell JX ska snart presenteras och nu har vi fått ytterligare ett smakprov via Facebook. Den nya modellen får premiär i USA på lyxbilsutställningen Pebble Beach Concours d'Elegance.

Infiniti JX teaser front

Via Facebook har Infiniti släppt det sjätte "smakprovet" av nya, sjusitsiga JX-modellen. Nästa vecka får vi förmodligen den sjunde bilden - ska vi gissa på en inredningsbild. Premiär blir det 18 augusti.

Vi får inga detaljer, bara små detaljfoton som smakprov. Men här har vi den sjätte bilden från Infinitis Facebooksida som visar hela fronten på nya storsuven "JX". Fast Infiniti vill nog att vi kallar bilen för crossover istället.

Allt vi vet är att nya Infiniti JX blir sjusitsig och givetvis främst avsedd för den nordamerikanska marknaden. Den officiella premiären sker om en dryg vecka, 18 augusti, när lyxbilsutställningen "Pebble Beach Concours d'Elegance" samlar konnässörer från hela världen vid det fashionabla hotellet söder om San Fransisco. Försäljningen i USA startar nästa år, som årsmodell 2013.

Lanseringen av Infiniti har smugit igång i Europa och moderföretaget Nissan har varit försiktiga i sina försäljningsprognoser. Förra året såldes cirka 2.500 Infiniti i Europa och i år siktar man på 5.000-6.000 bilar.

Kan Infiniti JX vara aktuell för Europa? Möjligen, då Infiniti numera konstruerar sina modeller för att passa även andra marknader (än USA) och till exempel erbjuder dieselalternativ. Vad tror ni läsare – är Infiniti JX en bil för europeiska bilköpare?

Självklart, sjusitsiga JX är en modell som Infiniti absolut ska sälja i Europa.
111
143