Nya BMW 3-serien fångad utan kamouflage

Någon var snabb med kameran och nu dansar bilderna på nya generationen BMW 3-serien, F30, runt på nätet. För första gången utan kamouflage. Vad säger ni – är nya F30 ett lyft jämfört med nuvarande E90?

BMW 3-serie F30 spion omaskerad

Lite konstig vinkel och ganska grynigt - men här har ni första, omaskerade bilderna på nya BMW 3-serien. Fler bilder finns hos Bimmerpost, klicka på bilden för att länka dit.

Spionbilderna på nya generationen BMW 3-serie har vi sett under flera år. Några av er läsare har till och med sett bilen i verkligheten, fotograferat och skickat bilderna till auto motor & sports nya avdelning "Läsarbilden". Jan Tangen gjorde så och ni andra är också välkomna att bidra med bilder på intressanta, ovanliga bilar.

Tyvärr har BMW:s nya 3-serie, med internbeteckningen "F30", alltid varit kamouflerad med den irriterande snurrfolien. Svårt att se några tydliga karosslinjer, vilket förstås är precis meningen med den epilepsiframkallande maskeringen. Men nu har vi de första, omaskerade bilderna på BMW:s nya 3-serie och de kommer från diskussionssajten "Bimmerpost" (klicka på länken för att se fler bilder).

Bilderna är ganska gryniga och tagna från en hög position, inte riktigt idealiskt för att bilda sig en god uppfattning om utseendet. Men vi kan ändå se att F30-generationen hämtar inspiration från storebror 5-serien (F10) och får en lite mer upprätt grill med tydligt markerade och kromade njurar. I den här vinkeln syns också uttaget för "head-up-display" som projicerar viktig information upp i vindrutan. Sidomarkeringen för blinkers har flyttat upp i sidobackspeglarna och huvudstrålkastarna ser ut att ha ett lite smalare utseende, men det kan vara vinkeln som luras.

Bimmerpost tror sig veta att vi får se de första officiella bilderna på nya 3-serien i november, publik premiär på vårsalongen i Genève och sedan leveransstart strax därefter. Men då borde vi få se ett "koncept" av nya F30 redan i Frankfurt, eller hur?

Nå, vad tycker ni läsare? Är det här ett fall framåt för BMW eller är man på väg att släta ut designen på samma sätt som Audi och göra modellerna allt för lika? Fältet för kommentarer står till ert förfogande!

Nya 3-serien är helt klart ett lyft jämfört med nuvarande generation. Tummen upp!
702
201