Audi urban concept Spyder tappar taket

Vem har sagt att en elbil ska vara präktig? Den andra versionen av Audi urban concept är en Spyder, det vill säga taklös, och har plats för 1+1 personer. Men kan man verkligen ha en bil utan skärmar över hjulen?

Audi urban concept Spyder

Audi urban concept Spyder är den taklösa versionen av de elbilar som ska visas upp på Frankfurtsalongen. Några detaljer om tekniken får vi inte, mer än att den är "lätt".

Audi fortsätter att retas med nya skisser på de konceptbilar som man ska visa upp på Frankfurtsalongen, med början i mitten av september. Tidigare har vi fått se "Audi urban concept" (klicka på länken för att läsa artikeln) och nu är det dags för en ny modell med tillägget "Spyder".

Precis som förra gången är Audi mycket förtegna kring de tekniska detaljerna runt urban concept Spyder. Den lilla kompakta citybilen saknar uppenbarligen tak och förutom vindrufs får man nog också räkna med att bli rejält nedstänkt vid regn då hjulen saknar skärmar. Alla som cyklat en racer utan stänkskärmar när det regnar vet hur kläderna ser ut när man kommer hem.

Det smala kupéutrymmet har plats för 1+1 personer och passageraren sitter lite snett bakom föraren. Audi urban concept Spyder drivs av två elmotorer och har lättviktsteknik.

Som vi kunde berätta förra gången ska Audi testa publikens reaktioner på Frankfurtsalongen med flera versioner av konceptbilen urban concept. Förutom de två man visat upp hittills i skissform kan det komma åtminstone en till med lite mera spartanska former.

Strunt i skärmarna, det är en sådan här elbil jag vill ha!
52
72