Eterniti Motors - ny brittisk lyxbilstillverkare

Finns det utrymme fler ultralyxiga suvmodeller? Nybildade, brittiska Eterniti Motors anser det och ska visa upp en konceptbil på Frankfurtsalongen. Vi har fått en första skiss men vad döljer sig under skalet?

Eterniti Motors suv rendering

Ännu så länge har vi bara en skiss på suvmodellen från Eterniti Motors, London. Tekniska detaljer får vi vänta på tills Frankfurtsalongen öppnar.

Vem som ligger bakom det nya, brittiska "Eterniti Motors" vet vi inte. Företaget sägs ha internationella finansiärer men är baserat i London och ska bygga superlyxiga suvmodeller med mycket goda prestanda, om man får tro budskapet på Eterniti Motors hemsida (klicka för att länka dit).

Med namnet Eterniti Motors har man förmodligen tänkt sig en positiv association till det engelska ordet för "evighet" (eternity). Men det ligger också farligt nära det registrerade produktnamnet Eternit, det som förut var en blandning av asbest och cement (cancerframkallande och förbjudet sedan 70-talet).

Eterniti Motors har tänkt sig att förekomma de lyxiga suvmodeller som vi tror ska komma från både Aston Martin och Bentley (klicka för att läsa mer). Målgruppen är förmodligen baserad i Mellanöstern, Asien och Ryssland där stora suvmodeller inte haft några imageproblem. Den tekniska plattformen måste Eterniti Motors låna hos någon annan tillverkare, men vem det är nämns inte. Däremot kan man se på videon på hemsidan att modellnamnet förmodligen blir "Hemera". Mer får vi veta på Frankfurtsalongen.

Glöm det där med att vara politiskt korrekt. Stora lyxiga suvmodeller är helt rätt!
39
54