Opel laddar tre nyheter plus överraskning

På Frankfurtsalongen ska Opel visa tre nyheter för publik: Astra GTC, Zafira Tourer och Combo van. Men mest spännande är en konceptbil som ska peka ut en helt ny riktning för körglädje – enligt Opel.

Opel Astra GTC

Den seriemässiga, färdiga Opel Astra GTC är nu redo att möta sin tyska hemmapublik i Frankfurt. Ska vi få se en OPC-version också?

Tre av de fyra nyheter som Opel ska visa i Frankfurt om några veckor har man redan presenterat. Men det blir första gången publiken kan provsitta och klämma på sportiga Opel Astra GTC, samt rymliga och mångsidiga familjefavoriten Opel Zafira Tourer. Båda har vi sett i lätt förklädd konceptform förut på bilmässor, men nu är det "riktiga" bilar.

Återstår att se om vi får se någon OPC-version av Astra GTC i Frankfurt, däremot berättar man att den tredje nyheten för publiken är en ny generation av skåpbilen Combo. Laddhybriden Opel Ampera kan inte sägas vara någon nyhet men man väljer ändå att visa bilen ännu en gång och senare i höst drar de första leveranserna igång. Något definitivt beslut om det blir Ampera/Volt-produktion också i Europa har vi inte fått, bilarna byggs uteslutande i Hamtramck-fabriken, Detroit, i USA.

Det bästa har vi sparat till sist och det är en färsk konceptbil som – enligt Opel – ska visa en helt ny inriktning för begreppet körglädje. Om det är Astra GTC OPC eller någon typ av ny elbil vet vi inte, men det är de två gissningar som vi kan komma på. Någon bland er läsare som kan gissa bättre?

Bra att Opel visar framfötterna. Jag ser en tydlig trend uppåt för varumärket.
195
180