Cadillac Converj byggs – får namnet ELR

Konceptbilen Cadillac Converj – med teknik från laddhybriden Chevrolet Volt – ska byggas, det bekräftas nu officiellt. Seriemodellen får namnet Cadillac ELR och snart får vi se ett nytt koncept.

Cadillac Converj ELR

Konceptbilen Cadillac Converj fick flera designutmärkelser, men våren 2010 meddelade GM att bilen inte ska seriebyggas. Men det har man ändrat på nu, 2013 ska vi få se "Cadillac ELR" på vägarna.

Det har varit rätt motstridiga budskap kring konceptbilen Cadillac Converj. Modellen gjorde en bejublad premiär på Detroit-salongen 2009, men som vi minns var amerikansk bilindustri då mest inriktad på att överleva. Cadillac Converj fick flera designutmärkelser, GM sa att man skulle seriebygga modellen men på våren 2010 meddelades att dessa planer var skrinlagda.

Men GM är inte sämre än att de kan ändra sig och när nu lyxbilsutställningen "Pebble Beach Concours d'Elegance" drar igång meddelas officiellt att Cadillac Converj ska tillverkas, med namnet "ELR", och börja levereras 2013. Tekniskt ska Cadillac ELR baseras på laddhybriden Chevrolet Volt, men det blir en uppgraderad "1.5-version". Vad förbättringarna innebär får vi dock inte reda på.

Däremot berättar Cadillac att idag torsdag, 18:e augusti, ska man visa ett nytt concept på "Pebble Beach Concours d'Elegance". Kalifornien ligger nio timmar efter oss, så vi får tåla oss lite innan vi ser vad Cadillac hittat på denna gång. Ska vi gissa på att det är Cadillacs efterträdaren till STS/DTS som visas upp?

Bra att GM ändrade sig, Cadillac ELR är den laddhybrid som jag skulle kunna tänka mig!
128
51