SsangYong visar nytt koncept i Frankfurt

På Frankfurtutställningen ska SsangYong premiärvisa sin "Concept XUV 1", en mellanstor crossovermodell. Interiören blir innovativ och låter närmast som en uppställning i fotboll, vad sägs om "1+1+2"?

Ssangyong Concept XUV 1

Bilden ljuger lite och konceptbilen är inte så står som den ser ut. SsangYong nämner själva B-segmentet, alltså runt 4,0 meter. Vi får se hur deta stämmer på Frankfurtsalongen.

Det kanske är dags att sluta skoja med koreanska SsangYong för deras egensinniga design. På Frankfurtsalongen ska vi få se ett nytt koncept och för att bygga upp intresset har vi fått tre mörka bilder som visar "Concept XUV 1". Vi vet ju att SsangYong tagit hjälp från italienska designhus förut och kanske är nya konceptbilen ett resultat av förnyat samarbete?

Storlek är alltid svårt att avgöra på bild men SsangYong berättar i sitt korta pressmeddelande att nya bilen är en "premium CUV – Crossover Utility Vehicle" som passar in i B-segmentet. Det innebär en längd kring 4,0 meter, väldigt kort för en crossover. En VW Tiguan mäter till exempel in på 445 centimeter i längd.

Med så kompakta yttermått krävs det nytänkande och det ska vi hitta på insidan av bilen. Den innovativa kupén ska ha flyttbara stolar och de kan placeras i ordningen "1+1+2" eller "1+3". Alla viktiga funktioner ska kunna styras via smartphone. Fler detaljer får vi i mitten av september, när Frankfurtsalongen öppnar.

Ssangyong Concept XUV 1

Egentligen ska man inte jämföra bilmodeller men om det är någon som tänker "Range Rover Evoque" så behöver man förmodligen inte känna sig så ensam.

Ssangyong Concept XUV 1
Mörka bilder, men det jag ser så här långt gillar jag. Ett fall framåt för SsangYong!
93
58