Mercedes B-klass, första exteriörbilden

Informationen kommer stötvis kring nya generationen Mercedes B-klass. Nu har vi fått första exteriörbilden, fastän bilen egentligen inte ska presenteras officiellt förrän på torsdag. Vad tycker ni läsare – är det här ett lyft för Mercedes B-klass?

Mercedes B-klass officiell

Första officiella bilden på nya B-klass sprids nu på nätet. Hur länge dröjer det innan Mercedes ger upp och skickar ut resten av materialet?

Som vi kunde rapportera för några veckor sedan är Mercedes angelägna om att vi inte ska missa lanseringen av nya generationen B-klass. De första interiörbilderna och en profilbild av Mercedes B-klass skickades ut 29 juli (klicka på länken för att läsa mer) tillsammans med en del fakta.

Den officiella presentationen ska starta på torsdag 25 augusti och förmodligen är det en del embargomaterial som nu börjar läcka ut på nätet. Som ni ser ovan har den första exteriörbilden flutit upp till ytan, via sajten "jokeforblog.blogspot.com", och den sprids nu snabbt.

Vad vi vet så här långt är att Mercedes B-klass blir fylld med mer teknik och fler finesser. Flera av de säkerhetssystem som finns på de större modellerna dyker upp i nya B-klass. Sjustegad dubbelkopplingslåda blir ett nytt alternativ och alla motorer får turboladdning (1,6 liter/122 hk, och 2,0 liter/156 hk) samt en dieselmotor med antingen 109 eller 136 hk). Bränslebesparingar har även uppnåtts genom att sänka luftmotståndet till en nivå som inte tidigare skådats för den här typen av bilar.

Mercedes B-klass Schulte Design

Någon officiell bild bakifrån har vi ännu inte, även om det inte dröjer länge innan Mercedes släpper all information. Så här tror vår illustratör Schulte Design att Mercedes B-klass ser ut.

Nya Mercedes B-klass ska även säljas i USA, där C-klass tidigare varit "minsta" modellen. För att amerikanerna ska få plats har B-klass vuxit till 4.359 millimeter (+ 86 mm) på längden, 1.786 på bredden (+ 9 mm) och samtidigt blivit lite halare i luften genom en sänkning till höjden 1.557 millimeter (- 43 mm).

Nya B-klass har konstruerats för alternativa drivkällor med batteripaket i golvet. Vi kan förvänta oss laddhybrider, gasversioner och kanske till och med en renodlad elbil. B-klass ska dessutom växa till att omfatta en hel grupp av varianter som fyrdörrars sedan, fyrhjulsdriven "suv" och förmodligen också en cabriolet. Nytt är även att Mercedes egen trimmarstuga AMG ska få "kasta sig över" B-klass och göra prestandainriktade versioner.

Vad tycker ni läsare? Är det här vad ni förväntade er av Mercedes - och kan det räcka för att öka intresset för B-klass?

Wow, nu börjar det likna något! Äntligen har Mercedes fått B-klass att bli attraktiv. Jag ska provköra!
180
361